LIGE NU:

"Vi fortsætter strejken, lige så længe det er nødvendigt"

Kredsformanden i Dansk Sygeplejeråd, Jytte Wester, står fast på, at sygeplejerskernes strejke fortsætter.

Siden i lørdags har omkring 800 nordjyske sygeplejersker strejket, og det har nu sat de første spor på flere hospitalsafdelinger i landsdelen. Her er der begyndt at være overbelægning, fordi flere patienter bliver indlagt og ikke kan blive udskrevet igen. Sygeplejerskernes fagforening frygter, at situationen kan blive meget værre, hvis ikke der snart sker fremskridt i forhandlingerne om en ny overenskomst.

Kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland, Jytte Wester, mener, at sygeplejerskernes mål ikke er til at tage fejl af.

quote Vi bliver ved med at strejke, lige så længe det er nødvendig. Vi bliver ved indtil sygeplejerskerne får et lønløft.

Jytte Wester, kredformand, Dansk Sygeplejeråd.

- Vores mål er at ramme arbejdsgiveren, og der er da risiko for, at der også er nogle uskyldige, der bliver ramt af strejken, siger Jytte Wester.

Der er patienter, der må blive på sygehuset, der ellers skulle have været hjemme, men det kan de ikke, fordi hjemmesygeplejerskerne også strejker, men det er en anden type patienter, der er hårdest ramt, mener Jytte Wester.

- Det kan være operationer, der har været aflyst, og det kan være ambulante behandlinger eller patienter, der ikke kan blive indlagt, der skulle have været det, siger Jytte Wester.

Kredsformanden ser strejken som et vigtigt forarbejde for sygeplejerskerne.

- Der er ingen tvivl om, at der er lavet et massivt arbejde nu, for at sygeplejerskerne skal have et lønløft, siger Jytte Wester.

Aftale om nødberedskab på plads

Skulle strejken fortsætte flere uger endnu, så er der indgået aftale, så nordjyderne kan være rolige.

- Vi har indgået en aftale om et nødberedskab med arbejdsgiveren, så akutbehandling af patienter, der for eksempel er truet på sin førlighed bliver gennemført, siger Jytte Wester.

Hun mener at, hvis man skal have et velfungerende sundhedsvæsen, der kan rekruttere nye folk i fremtiden og holde på de nuværende ansatte sygeplejersker, så skal der et lønløft til.

- Vi bliver ved med at strejke, lige så længe det er nødvendig. Vi bliver ved indtil sygeplejerskerne får et lønløft, siger Jytte Wester, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd.

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

Til forsiden

Til forsiden