LIGE NU:

VIDEO: Grønskollinger af Guld: Amatøren, der greb chancen

I fjerde afsnit af TV2/Nords AaB-serie kan du se historien om forsvarsspillerne Kasper Pedersen, der ikke fik kontrakt, da han var færdig som ungdomsspiller - men som amatør fik han chancen, greb den og spillede sig til en kontrakt.

Det der med at slå igennem som amatørspiller på et professionelt fodboldhold er egentlig ikke noget, der i teorien bør kunne finde sted.

Men med stædighed, hårdt arbejde en solid mængde nordjysk ydmyghed kan man trodse mange bump på vejen for at nå sine mål.

Forsvarsspilleren Kasper Pedersen bliver i sommeren 2012 ikke tilbudt en kontrakt, da han afslutter sin U19-tid i AaB's talentafdeling.

- De var usikre på mit niveau, fordi jeg ikke var prøvet af omkring Reserveholdsligaen, og der var samtidig fire midtstoppere på førsteholdet, så det var egentlig bare fyld, hvis jeg var der, forklarer han.

Kasper Pedersen er tæt på at miste tålmodigheden med AaB, da han er færdig som U19-spiller. Et skifte væk fra hjerteklubben AaB kan pludselig blive en realitet.

Han får dog en opringning fra AaB kort tid efter. De tilbyder, at han som amatør kan få lov til at træne med Superliga-mandskabet to gange om ugen, mens hans spiller kampe i Danmarksserien.

I løbet af efteråret 2012 imponerer han træner Kent Nielsen. Han får flere kampe i Reserveholdsligaen og ender over vinterpausen med at blive inviteret med på træningslejren i Portugal.

I forårets første Superliga-kamp får han til alles overraskelse chancen fra start på grund af skader og karantæner i AaB's midterforsvar. Han bringer endda AaB foran efter få minutter mod Silkeborg. På det tidspunkt er han stadig bare en amatørspiller.

Den 7. maj 2013 bliver så dagen, som Kasper Pedersen har ventet på. Han skriver under på sin første professionelle kontrakt. I vinterpausen i AaB's mesterskabssæson kommer så den endelige blåstempling. AaB sælger profilen Lasse Nielsen til hollandsk fodbold og vælger ikke at hente en erstatning ind. Kasper Pedersen er nu det klare tredjevalg,

- Der viste klubben, at de satsede på mig, og det var jeg vildt taknemmelig for. Jeg havde det fint med at vikariere, og det vigtigste for mig var at få point.

Kasper Pedersen kommer til at blive en vigtig brik i den afgørende uge i maj. Kenneth Emil Petersen bliver skadet under mesterskabsjublen i Slagelse og kan derfor ikke spille pokalfinalen mod FCK få dage efter. Kasper Pedersen træder til og spiller hele kampen i Parken. Samtidig bliver han matchvinder i AaB's sidste kamp i sæsonen mod AGF foran et fyldt og festligt Aalborg Stadion.

- Jeg fik en følelse af, at jeg havde været med til at vinde det, og at jeg ikke bare havde stået ude på sidelinjen. Jeg fik love til at smage succesen i Aalborg, og det var pisse fedt, siger Kasper Pedersen.

Nu er spørgsmålet så, om han kan gå fra at være tredjevalg bag Rasmus Thelander og Kenneth Emil Petersen til i fremtiden at kæmpe sig ind på en af stampladserne i AaB's midterforsvar.

- Jeg satser på at blive fast mand her. Det er ikke sikkert, det bliver lige nu, men det er ikke et langsigtet mål, slutter han.

På tirsdag kan du se det femte afsnit af "Grønskollinger af Guld". Her er det unge Andreas Bruhn, der fortæller om presset om at skulle gå i fodsporene af spillere som Lucas Andersen, Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen.