LIGE NU:

VIDEO: Se første afsnit af "Grønskollinger af Guld"

I artiklen kan du se det første af seks afsnit i vores serie om de unge AaB'ere, der gik fra at være nødløsningen i klubben økonomiske krise til få år senere at blive hyldet som mesterskabshelte i Aalborg.

I vinterpausen i sæsonen 2010/2011 ligger AaB på en sidsteplads i Superligaen. Klubben bløder både sportsligt og økonomisk, og de millioner, man tjente ved at spille Champions League i 2008, er lige så stille forsvundet i fejlslagne investeringer.

Den 19-årige AaB-spiller Jakob Ahlmann sidder i hele sæsonen ude med en skade i lysken. Han ser blot til, mens ragnarok rykkere tættere på klubben fra 1885.

- Det var kaotisk det hele. Det var på grænsen til katastrofen og en rigtig svær tid. Man kunne mærke det i hele klubben, og atmosfæren var meget, meget spændt, siger Jakob Ahlmann.

Med hjælp fra lejede kræfter som Morten 'Duncan' Rasmussen og Michael Lumb samt en Tim Janssen-scoring i sidste spillerunde slutter AaB akkurat på en 10.-plads og redder sig dermed Superligaen.

Men problemerne er langt fra forbi. Pengekassen er tom, så høje transfersummer og tunge lønninger til udenlandske profiler er ikke længere noget, man kan lokke med.

Derfor skal unge spillere som Jakob Ahlmann nu pludselig være redningsmænd. Ahlmann er sammen med blandt andre Nicklas Helenius og Mathias Wichmann en del af 1991-årgangen, som kommer til at spille en vigtig rolle efter en sæson, hvor Kent Nielsens mandskab var få minutter fra at rykke ud af Superligaen.

I løbet af den nye sæson bliver nedrykningsdagene lige så stille glemt i Aalborg, og de nye drenge i klassen præsterer på et overraskende højt niveau. Antallet af Superliga-kampe vokser for Jakob Ahlmann og resten af de unge nordjyder. I den nye sæson får 16-årige Lucas Andersen debut, mens Kasper Kusk får sit gennembrud i slutningen af sæsonen. Talenterne bliver på kort tid en vigtig del af AaB.

Over de næste sæsoner kommer der flere og flere talenter op, og mens kvoten af unge nordjyder stiger, forbedrer AaB spillet og resultaterne i Superligaen. Det bliver til en syvendeplads i 2012, en femteplads i 2013 og kulminerende i 2014 med både mesterskab og pokaltitel.

- Det der med at starte fra bunden og vokse op med det ansvar, har mange af os haft gavn af, slutter Jakob Ahlmann.

Næste tirsdag klokken 19.30 viser vi andet afsnit af "Grønskollinger af Guld". Denne gang er det Nicklas Helenius, der fortæller om trygheden og sammenholdet i AaB's omklædningsrum, når man til tider er en enspænder og skiller sig ud fra mængden.

Se andet afsnit af Grønskollinger af Guld

Se tredje afsnit af Grønskollinger af Guld

Se fjerde afsnit af Grønskollinger af Guld

Se femte afsnit af Grønskollinger af Guld

Se sjette afsnit af Grønskollinger af Guld

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

Til forsiden

Til forsiden