04:15

1 af 2

VIDEO: Telefonopkald reddede mit liv

Ulrik Pedersen stod lige der hvor den første bombe sprang. Han forlod stedet kort før bomben sprang fordi han fik et telefonopkald.

15.april bliver en dato Ulrik Pedersen aldrig kommer til at glemme. Han var tilskuer til Boston Marathon, og han var der for at se sin direktør, Morten Sandlykke fra den nordjyske it-virksomhed Targit, løbe over målstregen.

- Hvis ikke det var fordi jeg havde fået det konferenceopkald, så havde jeg stadig stået der da bomben sprang. Det telefonopkald har reddet mit liv. Det er virkeligt surrealistisk, at jeg har været så tæt på, siger Ulrik Pedersen, der kommer fra Stage i Nordjylland, men som til dagligt bor i Florida, hvor han er leder af Hjørring-virksomhedens afdeling i Tampa.

Targit har seks medarbejdere til konference i Boston i disse dage. Direktør Morten Sandlykke var med i marathon løbet. Han løb midt mellem de to bomber, da de gik af.

Selvom Boston har været udsat for et bombeangreb, så har Ulrik Pedersen ikke tænkt sig at forlade byen.

- Det er sygt at nogen finder på at angribe et maratonløb. Men det virker ret amatøragtigt, selvom det lykkedes dem at placere bomber på opløbsstrækningen. Hvis det havde været mere professionelt, så var det jo nok hundredevis af mennesker, der var omkommet, siger Ulrik Pedersen.

Hør også Morten Sandlykkes beretning fra eksplosionerne