Foto: TV2/Nord

Vinden drillede Jan Ø. Jørgensen i nederlag

Vinden spillede en stor rolle, da danske Jan Ø. Jørgensen led et overraskende nederlag til ung inder.

Super Series-turneringen India Open blev en kort fornøjelse for Danmarks bedste mandlige badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen.

Allerede i første runde af turneringen måtte danskeren pakke ketsjerne sammen, efter han tabte i tre sæt 21-7, 18-21, 21-12 til upåagtede Srikanth K. Det skete onsdag morgen, hvor vinden spillede en særlig rolle.

- Der var rimelig stor forskel på siderne, og jeg kom stort bagud, da det gjaldt i tredje sæt. Det stod 6-11 ved sidebytte, og han var svær at hente, siger Jan Ø. Jørgensen til DR Sporten.

- Jeg spillede for dårligt på medvindssiden, og det gjorde, at jeg ikke kunne være med.

Det hurtige nederlag er bittert for danskeren, der inden turneringen fortalte, at han gik efter en topplacering for at få en god seedning til VM i Kina i august. Alligevel er han optimistisk.

- Jeg har stadig noget tid til at holde min placering, og det, tror jeg, også er muligt. Der er både Surdiman Cup og Indonesia Open i juni. Så muligheden for at blive blandt de otte ser ret fornuftig ud, siger Jan Ø. Jørgensen.

Danmark har adskillige topnavne med ved turneringen i New Delhi, hvor OL-sølvvinderne Mathias Boe og Carsten Mogensen er topseedede i herredouble.

I mixeddouble er OL-bronzevinderne Joachim Fischer og Christinna Pedersen seedet til at nå finalen. Det samme er Christinna Pedersen i damedouble, hvor hun spiller sammen med Kamilla Rytter Juhl.

/ritzau/