LIGE NU:

Voergaard-malerier eftersøgt i 186 lande

De to malerier, der blev stjålet fra Voergaard Slot i weekenden, er nu eftersøgt af Interpol verden over.

Interpol har modtaget informationer om tyveriet af de to malerier fra det danske politi. Derefter kommer de i Interpols database, hvor der i øjeblikket ligger omkring 32.000 efterlyste kunstgenstande. Det betyder i realiteten, at de to værker nu er efterlyst i 186 lande. Der er lige nu 570 kunstgenstande i databasen, som er stjålet i Danmark.

- For os spiller det ingen rolle, om billederne er ægte eller ej. Der er stadig tale om en kriminel gerning, som skal opklares. Men selve efterforskningen ligger hos det danske politi, siger Karl Heinz Kind, der er leder af kunsttyveriafdelingen hos Interpol i Lyon, til TV2/Nord.

Hvis de to malerier fra Voergaard Slot ikke dukker op, vil de komme på en dvd, som alle kulturinstitutioner, museer og privatpersoner kan få. Dvd'en bliver typisk brugt af museer og auktionshuse, når de får nye genstande ind til udstilling eller vurdering. For at sikre sig, at genstandene ikke er tyvekoster fra et kunsttyveri, gennemgås dvd'en, hvor der ligger billeder af alle de kunstgenstande, der er efterlyst af Interpol.

Malerierne fra Voergaard Slot kan ses på nedenstående links:

http://www.interpol.int/public/data/workofart/items/data/1051/1051769.asp" target="_blank">Goya-maleriet 'Den Gale'

http://www.interpol.int/public/data/workofart/items/data/1051/1051768.asp" target="_blank">Rubens-maleriet 'Portræt af Maria af Medici'