LIGE NU:

Voldtægtsoffer har mødt oldefar på gaden

Den 80-årige mand, der er tiltalt for at sexkrænke 9 børn i Brønderslev, går frit rundt, mens han venter på sin dom. Mindst et af ofrene er løbet ind i ham på gaden.

I Brønderslev sidder en frustreret far til et af ofrene i den såkaldte oldefarsag. Af hensyn til sønnen optræder han anonymt. Familien har nu ventet i halvandet år på at sagen kommer for retten, og det tærer på dem alle

- Det her har taget utrolig lang tid, og det er ligesom at slå i en dyne, når vi forsøger at finde ud af hvorfor det går så langsomt. Vi vil bare gerne have den her sag lagt bag os, siger faren til TV2/Nord.

Sagen har været halvandet år under vejs. Den var færdigefterforsket i maj sidste år. Alligevel skulle der gå et helt år før der kom et anklageskrift.

Anklageren i sagen forklarer, at den lange ventetid primært skyldes juridiske spidsfindigheder. Sagen har været forelagt retslægerådet og politiets anklagemyndighed og statsadvokaten skulle vurdere om sagen skal køre som en domsmandsag eller en nævningesag. Den vurdering har altså taget op til et år.

- Man kan altid diskutere hvad der er rimeligt og ikke rimeligt. Men vi skal også gøre tingene ordentligt, og vi skal høre de instanser, der nu engang skal høres, forklarer advokaturchef ved Nordjyllands Politi, Peter Rask til TV2/Nord.

Oldefaren blev løsladt i september sidste år, mens han venter på sin dom. Han går nu frit rundt på gaden i Brønderslev, hvor flere af ofrene også bor. Faren til et af ofrene fortæller, at hans 11-årige søn er løbet ind i oldefaren på gaden og det rystede sønnen voldsomt.

- Det skete allerede dagen efter at oldefaren var blevet løsladt. Min søn gik på gaden sammen med sin klasse, da han pludseligt får øje på ham. Min søn blev virkeligt vred og lærerne havde meget svært ved at få ham til at falde ned igen, siger faren, der frygter at det sker igen.

Også oldefarens forsvarer synes, at den lange ventetid er under al kritik.

- Det er dybt kritisabelt og helt urimeligt for alle parter - også for min klient. Anklagemyndigheden lægger op til at han skal have en behandlingsdom, men han får ingen behandling mens han er løsladt, siger forsvarer Per Bøgh Jensen til TV2/Nord.

For ofrene er ventetiden ikke ovre endnu. Sagen ventes først at komme for retten til efteråret. Altså tæt på to år efter at oldefaren blev fængslet.