LIGE NU:

Voldtægtsofre var lammet af skræk

En 44-årig mand kunne gennem 10 år mishandle adskillige kvinder groft uden at blive anmeldt. Hans ofre var simpelthen for bange til at gå til politiet.

På Krisecenteret For Kvinder Aalborg er de ikke overraskede over, at ingen af ofrene af den 44-årige mand, der er tiltalt for voldtægter gennem 10 år, havde mod til at melde ham til politiet. De har desværre set det før.

- De kvinder bliver så bange, at de til sidst ikke kan finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert. Så kommer de her på krisecenteret fuldstændig gennembankede, nedbrudte og så skal vi bygge dem op igen helt fra bunden, siger Lone Møller.

Ifølge Lone Møller foregår nedbrydningen af de ramte kvinder helt systematisk indtil de helt er i mandens vold.

- Han sørger for at afskære dig fra kontakt med dine venner og din familie, og til sidst tror kvinderne, at det er dem er er noget i vejen med. På den måde opnår han den fulde magt over dem til sidst, siger Lone Møller.

Psykolog Vita Hemdrup genkender billedet af den typiske gerningsmand.

- Det er helt almindelig kendt, at psykopater ofte har et meget vindende væsen, men til gengæld har han ikke en samvittighed og dermed evnen til at leve sig ind i andre menneskers følelser, siger Vita Hemdrup.

Ifølge Vita Hemdrup er sådan en psykopat farlig og svær at behandle, fordi det ikke hjælper, at appellere til hans medfølelse.

På Krisecenteret For Kvinder Aalborg gør de alt for at stoppe voldtægtsforbrydere og kvindemishandlere, men de kan ikke gøre det alene.

- Vi gør alt hvad vi kan for at få kvinderne til at anmelde de voldelige mænd, som vi synes SKAL anmeldes, når de er så grusomme overfor kvinderne, men ofte er de simpelthen så bange, at de ikke tør gå til politiet, siger Lone Møller.