White Hawks tæt på semifinalen

Frederikshavn White Hawks vandt fredagens kvartfinale mod Aalborg Pirates og er nu kun en sejr fra en billet til semifinalen.

Frederikshavn White Hawks rykkede fredag aften et skridt nærmere en plads i Metal Ligaens semifinale. Det skete, da høgene på udebane vandt med 5-1 over de nordjyske rivaler fra Aalborg Pirates.

Frederikshavnerne scorede det første mål i en tæt og intens første periode, da Nicolai Meyer lagde pucken i nettet efter seks et halvt minuts spil.

Pirates kombinerede fint i gæsternes zone, men hjemmeholdet manglede skarpheden i afslutningerne. Midt i første periode var Frederikshavns målmand Joe Fallon dog chanceløs, da Jace Coyle satte pucken op i målhjørnet og udlignede til 1-1.

Aalborg-spillerne havde kun lige fået armene ned igen, før holdet endnu en gang var bagud. Mathias Bau Hansen, som netop har forlænget kontrakten med White Hawks, bragte gæsterne foran med 2-1 bare 53 sekunder efter Coyles udligning.

Frederikshavn udbyggede føringen små fem minutter inde i anden periode, da Kristoffer Jonsson nettede til 3-1. Hjemmeholdets spillere og fans brokkede sig, da de mente, at Jonsson havde tacklet Aalborgs målmand Ervins Mustukovs, men dommerne lod protesterne passere.

White Hawks virkede en smule skarpere i både tanke og handling i det meste af midterperioden, og tre minutter før pausen lukkede Kristoffer Jonsson kampen, da han scorede til 4-1 i powerplay.

Thomas Søndergaard scorede kampens sidste mål godt midtvejs i tredje periode, hvor Pirates aldrig lignede et hold, som troede på comebacket.

Fem minutter før tid steg intensiteten, da Aalborgs Tommy Grant endte i slagsmål med gæsternes Emil Birk Christensen. Dommerne kvitterede med en badebillet til begge spillere.

Frederikshavn White Hawks fører nu 3-1 i kvartfinaleserien. Aalborg skal dermed vinde tre kampe i træk for at booke billet til semifinalen.

Det næste opgør i serien spilles i Frederikshavn søndag klokken 16.

I indslaget over denne video bliver der gjort status over Pirates' noget skrantende økonomiske situation.