Foto: andersriis.dk

Tigeren i Aalborg Zoo gjorde det i weekenden af med parkens fritgående påfugl, som havde forvildet sig ind i rovdyranlægget. Foto: Aalborg Zoo

1 af 2

Zoo's tiger spiste påfugl

Aalborg Zoo har mistet sin fritgående påfugl, som havde forvildet sig ind i rovdyranlægget.

Mandag morgen kunne dyrepasserne i Aalborg Zoo konstatere, at parken var blevet et dyr fattigere. Da rovdyranlæget blev åbnet, fandt man resterne af påfuglen Hva Sørensen, som normalt gik frit rundt i parken.

- Den er landet i rovdyranlægget, og så har tigeren været hurtig til at tage den, fortæller zoolog i Aalborg Zoo, Jens Sigsgaard.

Det er ikke usædvanligt, at eksemplevis måger lander i anlæggene hos de store katte eller parkens isbjørne, og ikke når at slippe væk, inden rovdyrene får fat i dem, fortæller Jens Sigsgaard. Og det kan endda være god adspredelse for rovdyrene, når de får mulighed for at jage et levende bytte, der har forvildet sig ind i deres anlæg.

Hva Sørensen var Aalborg Zoo's eneste påfugl, og haven har ikke umiddelbart tænkt sig at skulle have en erstatning.

- Vi har ikke planer om at få en ny. Det er lidt besværligt, når de går frit rundt, og der er også risiko for, at den går helt ud af haven og besøger vores naboer, hvilket ikke er helt hensigtsmæssigt, siger Jens Sigsgaard.