Vestkysten bliver spist

Efter flere dages voldsom blæst er Hjørring Kommunes teknikformand, Ole Ørnbøl, onsdag middag taget på inspektion langs vestkysten.

Nørlev strand dagen der på. De sidste par dage har været dyre. Blæsten og vandet har ædt sig ind, og det har kostet sommerhuse på stribe. Hjørring Kommunes teknikformand, Ole Ørnbøl, er ikke glad, for det han ser. For naturen vil kun tage mere og mere. Sommerhusene falder i, og det går meget stærkt – på få dage er der forsvundet mere end 12 meter.

- Den tredje januar var der seks meter fra skrænten til det nærmeste sommerhus, og nu er det halve af det hus allerede faldet i havet. På det værste sted er der siden søndag forsvundet over 12 meter, siger Ole Ørnbøl, formand for Teknisk Udvalg i Hjørring Kommune.

Nørlev strand er det sted, der indtil videre har taget størst skade, og kysten tager mere og mere, storm efter storm.

- I går eftermiddags var der cirka en tre meter bred gangsti, og nu er der ingenting. Det hele er bare væk på under 24 timer, siger Ole Ørnbøl.

I området forstår beboerne ikke, hvorfor politikerne ikke gør noget ved det. Problemet, som alle længe har vidst ville komme.

- Jeg fatter simpelthen ikke, at politikerne ikke kan gøre noget ved det her problem. Hvis det det her havde været på Sjælland, havde politikerne jo nok have gjort noget ved det. Men når det er Nordjylland, så sker der ingenting, siger Sanne Olesen fra Hjørring, der var en tur forbi Nørlev Strand for at se de forsvundne sommerhuse med egne øjne.

 

Området er spærret.
Området er spærret.
Foto: Jesper Knud Fonvig

Længere ned ad kysten ved Nørre Lyngby har blæsten taget så stor en bid ind i landskabet, at flere sommerhuse nu er i fare for at falde i vandet.

Videre til Løkken, hvor borgerne for nyligt har reddet husene, fordi de fik lov til selv at beskytte skråningerne med sten, fordi deres huse ligger inden for byzonen.  

 

Nørre Lyngby strand.
Nørre Lyngby strand.
Foto: Jesper Knud Fonvig

 

Tirsdag opfordrede Hjørrings borgmester Arne Boelt Statsministeren til at komme på besøg, for at få regeringen til at hjælpe.

- Hvis vi får mere af denne her blæst, vil de yderste sommerhuse ikke stå her om en måned, siger Ole Ørnbøl.

Beboerne i områderne håber, at politikerne snart finder ud af noget. Ind til videre vil blæsten og vandet sammen spise sommerhusene med stor appetit.


Seneste nyt

fra Nordjylland