LIGE NU:

Se video: Kom med helt ind i Rasmus Prehns nye ministerbil

En af dagens helt store politiske overraskelser var udnævnelsen af nordjyske Rasmus Prehn som udviklingsminister. TV2 Nord fulgte ham tæt hele dagen.

Kort før midnat i aftes ringede Rasmus Prehns telefon. I den anden ende var statsminister Mette Frederiksen med et tilbud, han ikke kunne afslå. 

- Vil du være minister for udviklingssamarbejde, lød tilbuddet fra den kvindelige nordjyde, som fremover har fået titel af statsminister. 

Det varede ikke længe, før han havde sagt ja, og her til morgen stod han sammen med de øvrige nye ministre klar til at underskrive grundloven og tage den berømte tur til Amalienborg, hvor dronningen ventede med kransekage og champagne. 

- Jeg er overrasket over, at jeg bliver minister. Jeg er også overrasket over det her arbejdsområde - men på en kolossal god måde. Jeg synes, det er vanvittigt spændende, lød det tidligere i dag fra Rasmus Prehn på pladsen foran Statsministeriet, inden han blev vist på plads i sin nye ministerbil. 

Rasmus Prehn har siddet i Folketinget siden 2005, hvor han har beskæftiget sig med transport- og videnskabsområderne. Fremover bliver fokus noget helt andet. 

- Udviklingssamarbejde er et politisk nyt område for mig. Men det kommer i en situation, hvor vi har fokus på klima og verdensmål, siger han om sit nye ansvarsområde. 

Efter præsentationen af den samlede regering på slotspladsen skulle Rasmus Prehn videre til sit nye ministerium, hvor han ved en ceremoni skulle tage over fra Ulla Tørnæs.