Foto: Kresten Mosbæk Gravesen

Butterfly-Bromer tæller ned: - Prøver at holde hovedet koldt

OL-debutanten Viktor Bromer, der tidligere i år blev kåret som Danmarks Olympiske Håb, er faldet godt til i Rio forud for svømmekonkurrencerne.

Den stærke Aalborg-svømmer Viktor Bromer er lige nu i Rio sammen med resten af de danske OL-atleter. 

På mandag skal Bromer i bassinet for første gang til indledende heats i favoritdisciplinen 200 meter butterfly. 

Det er flere års hårdt arbejde, der kulminerer for aarhusianeren, men OL-debutanten forsøger at holde presset ude - også selvom forventningerne er store, efter han fik titlen som Danmarks Olympiske Håb. 

- Jeg slapper af og synes ikke, at der er noget, der stresser mig nu. Prøver bare at holde hovedet koldt og håber på, den holder, når stævnet går i gang, siger Viktor Bromer til TV2 Nord. 

- Når man kommer til poolen, er det nemt nok at holde det ude. Det er de samme mennesker, der er omkring dig. Jeg synes, det er sjovt at være herovre, men det er ikke overvældende på nogen måde. Det er bare fedt at se så mange forskellige mennesker. 

Svømmerne skal i aktion i den første del af OL, og derfor har de været i Rio i godt to uger. Den første tid boede de på Copacabana, mens de nu bor i den olympiske by sammen med resten af hele verdens OL-atleter. 

- Kroppen er ved at være, hvor den skal være. Den er ved at have overskud. Man bliver altid lidt tung, når man flyver, siger han. 

- Det er mit første OL, så jeg kan ikke finde noget at være skuffet over. Man har hørt skræmmehistorier om dårlige forhold, men jeg synes faktisk, det har været rigtigt fint. Vi har en lækker stue og en god terrasse. Der er ikke nogen problemer, siger han. 

Viktor Bromer svømmer indledende heat på mandag klokken 18.34 dansk tid. 

Ud over Viktor Bromer er Mie Ø. Nielsen og Pál Joensen også OL-deltagere fra Aalborg Svømmeklub. 

Kom endnu tættere på OL. Tag med TV2 Nord til Rio ved at tilføje os på Snapchat. Vores brugernavn er "tv2nord"