LIGE NU:

Alternativ julegavebytning: Butik bytter pakker ved bagdøren uden kontakt til kunderne

En butik i Støvring har fundet på en alternativ måde at bytte kundernes julegaver, mens detailbranchen er tvunget til at lukke de fysiske butikslokaler.

Detailbutikkerne har normalt travlt med både udsalg og julegaveombytning i januar, men i år skal butikkerne holde lukket på grund af coronasituationen.

Det har fået mange af landets butikker til at udvide byttegarantien, mens andre har tænkt i alternative løsninger.

Det gælder blandt andet butikken Me & Eliza i Støvring. Her kan kunderne bytte deres julegaver ved bagdøren.

- Vi har sat en kasse uden for døren, hvor kunderne kan putte deres returvarer sammen med deres emailadresse. Herefter kan kunderne banke på vores bagdør, så vi ved, at de har været her. Så tømmer vi kassen iført værnemidler og håndsprit, og vi sender kunden et gavekort til vores webshop via email, forklarer Nanna Johnsen Andersen, der er kundeserviceansvarlig hos Me & Eliza i Støvring.

Kunderne mødes af dette skilt ved bagdøren.
Kunderne mødes af dette skilt ved bagdøren.
Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

- Vi gør det så kontaktløst som muligt

Landets detailbutikker skal indtil videre holde lukket frem til 17. januar for at begrænse coronasmitten. 

Derfor skrev butikken fra Støvring 2. januar ud til sine kunder på Facebook, at julegaver først kunne byttes, når de måtte åbne igen. Men siden kom de frem til en ny løsning.

- Vi gør det så kontaktløst som overhovedet muligt, ved at man kan komme det i den her kasse, så vi har faktisk ikke rigtig kontakt med vores kunder, siger Nanna Johnsen Andersen.

quote Vi fandt ud af hvordan reglerne var og kontaktede Erhvervsstyrelsen for at finde frem til, om det var en mulighed, og da det var det, synes vi, det var en rigtig god løsning for os og vores kunder.

Nanna Johnsen Andersen, Me & Eliza

Selvom detailbranchen skal lukke deres fysiske butikker, må de fortsat udlevere pakker, der er forudbestilt og -betalt online. 

Det er blandt andet denne løsning, Me & Eliza, men også flere andre butikker, har ladet sig inspirere af med alternative bytteordninger. Butikken i Støvring tog den alternative løsning i brug mandag 4. januar.

Handelsforeninger regner med udvidet bytteperiode

I de største nordjyske handelsbyer regner handelsforeningerne også med, at de fleste butikker vil yde en udvidet byttegaranti, hvis det bliver nødvendigt.

- Man skal ikke være nervøs. Jeg er overbevist om, at samtlige butikker her i midtbyen i Aalborg er klar til at yde den udstrakte service det selvfølgelig er at bytte julegaverne. Det er hverken kunderne eller butikkernes skyld, at der er corona, lyder det fra Flemming Thingbak, direktør i Aalborg City.

Han bakkes op af Torben Ringe Christensen, der er chef for sammenslutningen af butikker i Hobro:

- Selvfølgelig er det en del af servicen. Sådan var det før corona, sådan er det også nu, og sådan bliver det også efter corona, siger han.

Kunder udviser forståelse

I butikken i Støvring har de også valgt at udvide bytteperioden, men kunderne er samtidig glade for den alternative løsning.

- De ved jo godt, at det er sådan her, det er, og da vi så kom op med en løsning, har de også taget rigtig godt imod det, siger Nanna Johnsen Andersen.

Har I på noget tidspunkt været i tvivl, om I må gøre det her?

- Vi har jo undersøgt, hvordan og hvorledes vi kunne få lov til det, inden vi gik i gang med noget som helst. Vi fandt ud af hvordan reglerne var og kontaktede Erhvervsstyrelsen for at finde frem til, om det var en mulighed, og da det var det, synes vi, det var en rigtig god løsning for os og vores kunder.

TV2 Nord har i dag været i kontakt med Erhvervsstyrelsen, der fortæller, at det er op til de lokale politimyndigheder at vurdere og fortolke, om butikkerne overholder de gældende regler.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden