02:14

Uroen på Terndrup Skole fortsætter. Rebild Kommune har fået en erklæring fra lærerne, der nu har mistet tilliden til deres leder.

Ballade på Terndrup Skole: Lærere har ikke tillid til skoleleder

Et stort flertal af lærerne på Terndrup Skole har erklæret mistillid til deres leder.

Lærerne på Terndrup Skole mødtes på skolen mandag eftermiddag, hvor de ifølge TV2 Nords kilder skrev under på en erklæring, der efterfølgende er blevet sendt til forvaltningen i Rebild Kommune.

Heri udtrykker lærerne deres mistillid til skolens leder. 

Mistilliden er kulminationen på flere ugers uro på grund af faldende elevtal og lærerflugt fra skolen. Hverken Himmerlands Lærerkreds eller Rebild Kommune ønsker at udtale sig om erklæringen. 

Læs også Lærere forstår ikke balladen om Terndrup Skole

Den Sociale Fællesliste, hvis spidskandidat er nuværende viceborgmester Allan Busk, siger:

- Det er en helt ny oplysning for mig, at lærerne nu har mistet tilliden til deres leder og det er klart, at det må vi som byråd handle på øjeblikkeligt, siger Allan Busk om erklæringen.

Allan Busk har tidligere foreslået, at Terndrup Skole skulle trækkes ud af en sammenlægning med Blenstrup og Bælum skoler og igen have en selvstændig ledelse. 

Læs også Flertal i udvalg sender Terndrup Skole på byråds-dagsorden

Det forslag skal byrådet i Rebild Kommune tage stilling til på torsdag, hvor terndrupborgerne har planer om at møde talstærkt op for at vise deres opbakning til skolen. Terndrup Olderlaug, der arbejder for vækst og udvikling i byen, betaler busser til alle, som vil møde op.

- Vi vil gerne vise byrådet, at det her er en Terndrup-sag, og at vi står sammen om den. Vi ønsker en ny og kompetent leder til vores skole, som skal have en selvstændig status og ikke blandes sammen med skolerne i Blenstrup og Bælum, siger formanden for Terndrup Olderlaug, Lau Bøgeholt Laursen. 

Læs også Politikere i Rebild uenige om Terndrup skoles fremtid