LIGE NU:

Børnepasning: Rebild-forældre tilfredse med penge til normeringer

Politikerne i Rebild Kommune tilfører tre millioner kroner til bedre normeringer. Et skridt i den rigtige retning, siger talspersonen for gruppen af forældrebestyrelser.

Bestyrelserne for Rebild Kommunes daginstitutioner og dagplejere er tilfredse med, at kommunens byrådspolitikere nu tilfører tre millioner kroner til forbedringer af normeringer på 0-5-års området.

Der var ellers lagt op til, at der ikke skulle tilføres ekstra midler. Det fik repræsentanter for forældrene til at demonstrere foran rådhuset i Støvring tidligt tirsdag morgen, da politikerne var samlet for at drøfte, hvordan næste års budget skal se ud. En demonstration, som altså havde en positiv effekt.

I tirsdags var repræsentanterne for forældre til børn i daginstitutionerne i Rebild Kommune tidligt oppe for at vise deres utilfredshed. Se indslaget her.

- Vi er da tilfredse med, at de ikke har kørt de foreslåede besparelser. De tre millioner kroner er ikke mange penge per barn, men det er virkelig et skridt i den rigtige retning. Vi har stadig det laveste beløb per barn i Nordjylland, men det her er da den rigtige vej, siger talspersonen for gruppen af bestyrelser, Rasmus Krog Madsen.

Han hæfter sig ved, at politikerne ikke fik gennemført småbesparelser som at indskrænke åbningstiderne og fjerne pædagoger i indskolingen.

- Det var nogle virkelige dårlige ideer, som ville ramme mange, siger Rasmus Krog Madsen.

Ifølge normeringstallene fra Kommunernes Landsforening er der i Rebild Kommune 3,4 børn per voksen i vuggestuerne og 6,1 barn per voksen i børnehaverne. Pædagogernes fagforbund BUPL anbefaler, at der som minimum er tre voksne per barn i en vuggestue og 6,1 barn per voksen i en børnehave.

Følgende indsatser er særligt prioriteret med budgettet: