LIGE NU:

Fond støtter læringscenter ved Regan Vest

Elever skal deltage i rollespil med forskellige dilemmaer, hvor de skal sikre den danske befolkning og det danske demokrati så længe som muligt i en krisesituation.

Nordea-fonden har netop uddelt 3,15 millioner kroner til etableringen af et nyt læringscenter, der placeres i den nye velkomst- og udstillingsbygning i Koldkrigsmuseet Regan Vest, som åbner næste år tæt ved Thingbæk Kalkminer. Læringscentret henvender sig primært til de ældste folkeskoleklasser, gymnasier samt erhvervsskoler, som blandt andet kan deltage i dilemmaspil om bevarelsen af det danske demokrati i krisesituationer.

Det oplyser Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

- Det er fantastisk. Vi er meget glade for, at vi nu kan realisere planerne om at rulle den vigtige demokratifortælling ud for kommende generationer, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum og fortsætter:

- Fortællingen om Regan Vest er grundlæggende fortællingen om det danske demokrati, og om hvor langt Danmark ville gå for at bevare det. Den fortælling er evigt aktuel, og med et nyt, moderne læringscenter får vi – i autentiske historiske rammer - mulighed for at synliggøre de demokratiske værdier over for specifikt denne målgruppe.

Regan Vest

Når elever besøger det nye museum, kommer de først på en rundvisning i bunkeren - et autentisk stykke Danmarkshistorie, hvorefter de i læringscentret bliver konfronteret med forskellige dilemmaer, hvor de skal sikre den danske befolkning og det danske demokrati så længe som muligt i en krisesituation. 

Se interview med museumsdirektør Lars Christian Nørbach:

Video: Sofie Bach

Disse dilemmaspil tager udgangspunkt i autentiske totalforsvarsøvelser og udvikles sammen med øvrigt læringsmateriale i tæt samarbejde med lokale uddannelsessituationer og professionelle formidlere og spiludviklere. 

Eleverne tildeles roller i disse dilemmaspil, hvor de både skal indgå i svære forhandlinger og træffe beslutninger med dramatiske konsekvenser undervejs. Spillet bygges op om didaktiske og pædagogiske principper, der skaber læring for forståelse for scenariernes kompleksitet og handlingernes konsekvenser.

Hvordan er det at være minister og skulle træffe svære beslutninger for at redde sit land gennem en krise – eller måske en krig? Det kan danske skoleelever snart prøve kræfter med i et nyt læringscenter, der bliver en del af Koldkrigsmuseet Regan Vest, der åbner næste år. Nordea-fonden støtter læringscentret med 3,15 mio. kr.  Foto: Lars Horn for Nordjyllands Historiske Museum
Hvordan er det at være minister og skulle træffe svære beslutninger for at redde sit land gennem en krise – eller måske en krig? Det kan danske skoleelever snart prøve kræfter med i et nyt læringscenter, der bliver en del af Koldkrigsmuseet Regan Vest, der åbner næste år. Nordea-fonden støtter læringscentret med 3,15 mio. kr. Foto: Lars Horn for Nordjyllands Historiske Museum

Læringsforløbet vil ikke alene give eleverne en forståelse af Den Kolde Krig, men også gøre dem i stand til at trække relevante paralleller til og reflektere over de udfordringer, et moderne demokrati står over for i dag, hvor alt fra terror, fake news, pandemier og deciderede krigshandlinger er med til at sætte dagsordenen.

Det nye læringscenter i Koldkrigsmuseet Regan Vest ventes at stå klar til brug i 2023, og udover kernemålgruppen - folkeskolens 8.-10. klasser, erhvervsskoler samt gymnasieskolens ungdomsuddannelser - vil andre uddannelsestyper også få glæde af at benytte læringstilbuddene. 

Derudover planlægger museet som et selvstændigt forretningsområde at tilbyde tilpassede forløb som bl.a. teambuilding for virksomheder.

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Klimademo

gallery Aktivister har lænket sig fast til porten ved Aalborg Portland

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Klimademo

gallery Aktivister har lænket sig fast til porten ved Aalborg Portland

Til forsiden

Til forsiden