LIGE NU:

Forældre i Rebild blev ikke varslet om stigning i SFO-pris: - Jeg tænkte, at det måtte da være en fejl

Rebild Kommune har mandag sendt et brev til forældre til børn i kommunens SFO’er med besked om en prisstigning på 417 kroner om måneden, der trådte i kraft for to uger siden.

Da Sabrina Lykke Vinter i begyndelsen af januar så det beløb, der var trukket for datterens SFO i Ravnkilde i Rebild Kommune, blev hun meget overrasket. Beløbet var 417 kroner højere end normalt.

- Jeg synes, det er fuldstændig vildt. Jeg var virkelig i chok og kimede dem (kommunen, red.) ned derinde, fordi jeg tænkte, at det måtte da være en fejl, siger Sabrina Lykke Vinter.

SÅ MEGET STIGER PRISEN I DIN KOMMUNE

Hos kommunen fik Sabrina Lykke Vinter beskeden om, at prisstigningen ikke var noget, kommunen var forpligtet til at varsle om. I stedet forventer kommunen, at borgerne i Rebild tjekker budgetforliget, hvor prisstigningen på SFO fremgår.

- Hvis det var steget med 50-150 kroner, så havde jeg nok ikke tænkt så meget over det, men når det kommer over de 150 kroner, så synes jeg altså, at man bør varsle om det. Kommunen siger selv, at det ikke er noget, de varsler om, men at man som borger selv skal gå ind og læse kommunens budgetter en gang om året. Det gør jeg helt ærligt ikke, og jeg kender heller ikke nogen, der gør, siger Sabrina Lykke Vinter.

Ville gerne have passet datteren hjemme

Hun arbejder som sosu-assistent i Aalborg Kommune, men lige for tiden er hun på barsel. Sabrina Lykke Vinters ældste datter, Josefine, er syv år og går i SFO i Ravnkilde. Hvis Sabrina Lykke Vinter havde kendt til prisstigningen, så ville hun have valgt at melde sin datter ud af SFO de sidste to måneder af sin barsel.

Det er ikke muligt nu, fordi opsigelsesperioden er til den 1. i måneden og med mindst en måneds varsel.

- Jeg har jo ikke haft muligheden for at sige det op til tiden, når jeg ikke er blevet varslet. Min datter kunne jo sagtens være gået hjemme i de her to måneder, og det ville næsten have været 4000 kroner, jeg kunne have sparet, siger Sabrina Lykke Vinter.

Stigning i forældres egenbetaling

Mandag fortalte vi på TV2 Nord, at prisen på SFO stiger i ni af de 11 nordjyske kommuner. Det sker, fordi skoledagen fra august 2019 er blevet 2,25 timer kortere om ugen for indskolingseleverne. Derfor bruger børnene længere tid i SFO.

Prisstigningen er særlig høj i Rebild Kommune, fordi kommunen som en del af budgetforliget for 2020 har valgt at sætte forældrenes egenbetaling op fra 58 procent til 70 procent. Prisen for en heldags-plads for et barn i indskolingen stiger derfor fra 1471 kroner til 1888 kroner.

 

I fremtiden håber Sabrina Lykke Vinter, at kommunen ændrer praksis, så takststigninger bliver meldt ud til borgerne:

- Jeg håber da, at fremadrettet med så store stigninger, at man bliver informeret, så man har muligheden for at melde sit barn ud.

Her kan du læse brevet til forældre med barn i SFO i Rebild Kommune:

 
 
def_thumb,50_percent

play Frygtede gaseksplosion på campingplads: Gæster måtte gennes væk da skur med gasflasker gik op i røg

def_thumb,50_percent

play Kunder fik et chok: Rotte løb rundt på bland-selv-slik bøtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Frygtede gaseksplosion på campingplads: Gæster måtte gennes væk da skur med gasflasker gik op i røg

def_thumb,50_percent

play Kunder fik et chok: Rotte løb rundt på bland-selv-slik bøtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

Til forsiden

Til forsiden