03:49

Den professionelle street-art kunstner Rasmus Balstrøm har været med til at pynte gangtunnellen op. Foto: Jesper Bo Winther

Foto: Jesper Bo Winther

Foto: Jesper Bo Winther

Her er Jens Langkniv afbilledet - En jysk "Robin Hood", der ifølge sagnet holdt til i Daugbjerg Kalkgruber i 1600-tallet og var særlig aktiv under Trediveårskrigen. Foto: Jesper Bo Winther

1 af 5

Gangtunnel i Skørping prydes med street-art: - Det er en drøm

Gennem de seneste par år har Ungerådet i Rebild Kommune kæmpet en sej kamp for at rejse over 100.000 kroner for at gøre en grå og kedelig gangtunnel i Skørping mere spændende at gå igennem.

Jonas Tengstedt fra Skørping har været igennem tunnellen i Skørping mange gange. Men turen var kedelig, for væggene var grimme og grå. Det var faktisk slet ikke til at holde ud at se på.

Derfor fik gymnasieeleven en idé, som han gik videre med til Ungerådet - gangtunnellen skulle friskes op. 100.000 indsamlede kroner senere er tunnellen pyntet op med street-art, efter Ungerådet i Skørping fik graffitikunstnere til at smukkesere den grå tunnel. 

- Det er en drøm, der er kommet i opfyldelse. Vi har arbejdet rigtig hårdt for det, og det gør bare successoplevelsen endnu bedre, siger Jonas Tengstedt.

Jonas' eget ansigt er endda blevet afbilledet på væggen sammen med flere historiske scenarier og billeder fra naturen. 

- Det er underligt, fordi det er så detaljeret, at jeg kan se mig selv i det. Men det er da en stor ære at blive en del af Skørpings bybillede, siger Jonas Tengstedt. 

Jonas Tengstedt er selv kommet på tunnelvæggen i street-art udgave. Foto: Jesper Bo Winther

Det er de to professionelle street-art kunstnere Rasmus Balstrøm og Andreas Welin, der står bag graffitien. De kan selv nikke genkendende til følelsen af, at en grå og kedelig væg bør pyntes.

- Jeg synes, at det er sejt, at de unge ser en grå tunnel og tænker, at det kan de ikke stå inden for, og så går de ud og får fundraiset penge til at hyre os. Det var også derfor vi selv begyndte at male; byen var grå og kedelig og manglede farver, siger Rasmus Balstrøm.

Du kan se hele indslaget med street-arten i Skørping i vores kultur- og livsstilsmagasin Nordliv mandag aften klokken 19.50 på vores kanal, TV2 Nord Salto, eller efterfølgende på vores hjemmeside.  

Begge sider af gangtunnellen er blevet pyntet op med. Den ene side (venstre) forestiller naturen i Skørping, mens den anden (højre) omhandler byen.  Foto: Jesper Bo Winther