Grøn strøm i de kommunale stikkontakter

Fra årsskiftet vil al strøm der bliver brugt i kommunale bygninger og til kommunalt gadelys i Rebild, være bæredygtigt produceret. Det er en beslutning, der ligger i forlængelse af byrådets Vision 2030 og kommunens arbejde med FN’s verdensmål.

I praksis kan den elektricitet, der kommer ud af stikkontakten naturligvis ikke siges at komme præcist fra den ene eller anden producent, da al strøm fordeles via det samme net. Men en aftale med Energi Danmark sikrer at den mængde el kommunen køber, kan spores tilbage til bæredygtige kilder, oplyser Rebild Kommune i en pressemeddelse.

Lone Nørgaard Andersen er udbudsjurist ved Rebild Kommune og ansvarlig for aftalen med Energi Danmark. Hun forklarer, at det handler om at styrke den grønne omstilling.

- Med den aftale, vi har indgået, har vi sikkerhed for, at vi handler med virksomheder, der producerer bæredygtig energi. På den måde er Rebild Kommune med til at fastholde og forøge den mængde grøn strøm, der er på markedet, siger hun.

Byrådet godkendte i juni et katalog over, hvordan kommunen vil arbejde med FN’s verdensmål. 

- Vi har forpligtet os til at støtte verdensmålene gennem konkrete handlinger. Med den grønne strøm har vi fat i tre af målene, som blandt andet handler om bæredygtighed inden for energi, produktion, forbrug og udvikling af lokalsamfund, siger borgmester Leon Sebbelin (Radikale Venstre).

Kataloget med kommunens indsatser er blevet til efter byrådets årlige visionsseminar. Her drøftede man hvordan FN’s verdensmål kunne blive en del af kommunens daglige drift og udvikling.

Som med flere andre bæredygtige tiltag, er grøn strøm heller ikke helt uden ekstra omkostninger. Hvor meget, afhænger af hvor stort det totale forbrug af el er. Forventningen er at den grønne strøm vil koste 40.000-50.000 kr. ekstra om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland