LIGE NU:

Ja til omdiskuteret byggeri i Skørping

Et flertal i byrådet i Rebild Kommune valgte torsdag aften at give tilladelse til boligbyggeri, som naboerne mener bliver for højt.

Boligprojektet på Krogsvej i Skørping tillader bygherren at opføre op til 14 to-plans boliger i en højde på maksimalt 8,5 meter. 

Dét har mødt modstand fra flere af de nærmeste naboer til grunden, der har indsendt en række høringssvar. Naboerne protesterer blandt andet på grund af byggeriets højde, fordi de frygter, at de nye beboere vil få indkig ned i deres haver. 

Derudover er de også bekymret for overgangen mellem by og skov og for den ekstra støj og trafik, der vil følge med de 14 nye boliger i parcelhuskvarteret. Naboerne har derfor løbende haft flere byrådsmedlemmer på besøg til en rundtur og dialog i området. 

Ifølge borgmester Leon Sebbelin (RV) var det en af de sager, der fyldte mest på torsdagens byrådsmøde, men på trods af protesterne blev lokalplanen altså vedtaget. 17 stemte for og 8 stemte imod.

De 17, der stemte for, var Venstre, Konservative, Radikale Venstre, Ny Borgerlige og DF.

De otte, der stemte imod, var Socialdemokratiet, SF og Allan Busk (løsgænger, tidl. Den Sociale Fællesliste, der nu er nedlagt). De otte, der var imod, fik tilføjet bemærkningen om, at de var imod, fordi de ønsker en bygningshøjde på max. én etage.