Seneste nyt:

Julefrokostarrangør efter stort afbud: Vi vil gøre alt for at skabe en superfest

Smitterisikoen har medført stort afbud til den traditionelle julefest i Støvring.

Omkring 300 afbud blandt 800 deltagere i Støvring Håndbolds traditionelle julefrokost med Kandis på scenen, skal ikke få lov til at forhindre en god aften for dem, der møder op. Sådan lyder meldingen fra Hans Jørgen Møller, der er talsmand i den gruppe af frivillige, der står bag den store fest.

Ekstra fokus på sikkerhed

Støvring Håndbold har valgt at følge rådene om at gennemføre festen med ekstra fokus på sikkerheden, fortæller Hans Jørgen Møller.

- Rebild Kommune er jo en af de steder i området, der har lavest incidenstal, så vi har ikke været nervøse ved at gennemføre, men vi har naturligvis respekt for, der er nogen, der ikke ønsker at deltage, siger han.

Med næsten en halvering af deltagerantallet, er det også blevet betydeligt lettere at øge sikkerheden ved festen.

- Når der kun er 500 deltagere, bliver der for eksempel mere plads til dansegulv og køen ved barerne, siger han.

Opfordrer til pcr-test

Arrangørgruppen har på forhånd opfordret deltagerne til at sikre sig et negativt pcr-testsvar, inden de dukker op til festen.

- Og så skal de selvfølgelig vise coronapas. Ellers kan de slet ikke komme ind, siger Hans Jørgen Møller.

I festlokalet, der er i hallerne i Arena Himmerland, skal alle bruge éngangshandsker ved buffetten, og tallerkenerne bliver skiftet ved hver runde.

- Folk skal beholde deres eget bestik hele aftenen, der er små flasker med håndsprit ved hver kuvert, og der er store spritdispensere ved buffetten, lyder det fra Hans Jørgen Møller.

Væsentlig indtægtskilde

Julefesten i Støvring har, med undtagelse af 2020, været en fast indtægtskilde for Støvring Håndbold siden 1999, og overskuddet fra festen er med til at sikre klubbens børne- og ungdomsarbejde, fortæller Hans Jørgen Møller.

Den pris folk giver for at deltage, dække alle grundomkostningerne til lokale, orkester, mad og meget mere, så det er barsalget, der skal skabe overskuddet.

- Det betyder nok, at vi i år får et lavere overskud. Måske lander vi omkring nul, men under alle omstændigheder, så vil vi i hvert fald gøre hvad vi kan for at det bliver en god fest, siger Hans Jørgen Møller.