LIGE NU:

Levende lys i minen: Alice og Finn forelskede sig i Thingbæk Kalkminers lysfest

Ægteparret Jensen fra Skæve fik sig en på opleveren, da de onsdag tog til den traditionsrige lysfest i Thingbæk Kalkminer.

Selv om Thingbæk Kalkminers årlige lysfest efterhånden er en gammel tradition, kan den stadig overraske og overrumple.

Det oplevede ægteparret Alice og Finn Jensen fra Skæve nær Dybvad, da de denne 2. juledag for første gang nogensinde bevægede sig ned i minernes stille mørke til de 3000 levende lys.

- Det var mig, der foreslog, at vi skulle herned og se det, for det har jeg villet i mange, mange år, siger Alice Jensen, mens hendes mand går med store øjne ved siden af.

- Det er godt nok flot, mumler Finn Jensen imponeret.

Nyt liv til gipsskulpturer

Traditionen med at lade minerne oplyse af levende lys i stedet for elektrisk stammer tilbage fra 1960'erne. Det bliver gjort hvert år den 26. december, som også er Skt. Stefansdag - en dag, man altså markerer i Thingbæk Kalkminer ved at tænde lys og glædes over, at dagene nu igen bliver længere.

Og i stearinlysenes skær får den permanente udstilling med Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesens gipsskulpturer - blandt andet originalen til Kimbrertyren i Aalborg - et helt nyt liv.

For Alice og Finn Jensen har oplevelsen og det at høre historier om figurerne gjort så stort indtryk, at de ikke har tænkt sig at vente et helt år med at komme igen.

- Til sommer kan vi tage en kop kaffe med og sidde udenfor og gå en tur op i bakkerne, siger Alice Jensen.

- Ja, omgivelserne her udenom er jo også lidt interessante. Det er ikke bare hernede, supplerer Finn Jensen.