LIGE NU:

Portræt: Brat stop på Aalborg Teater blev vendepunktet i Susanne Sangills liv

Susanne Sangill er teaterblæksprutte. Selvlært skuespiller, instruktør og nu i mange år succesfuld direktør på Himmerlands Teater.

Susanne Sangill er født ind i teaterverdenen. Faderen er instruktør og var en lang periode direktør på Aalborg Teater, mens moderen er skuespiller.

Men selv med teaterblodet rullende i årerne, kom Susanne Sangill ikke ind på teaterskolen. Teatertosset var hun dog - og hun fik alligevel skabt sig en karriere som skuespiller. Lige indtil Aalborg Teater efter Malene Schwartz skulle have ny direktør. Personalets og Susanne Sangills valg faldt på instruktøren Geir Sveaas:

- Så jeg var med til at skrive et brev til ham: Geir, vil du ikke nok søge det her, fordi det synes vi var en god idé! Og du skal selvfølgelig ikke føle dig forpligtet til at ansætte mig senere, siger hun.

Geir Sveaas fik jobbet - og han ansatte ikke Susanne Sangill. Efter 18 år på teatret, hvor Susanne Sangill blandt andet stod for børneteater på "Tumlingescene", kom det som et chok.

Det fortæller hun hjemme i stuen i Skørping, hvor hun i dag bor sammen med manden Nick, der er scenograf på Himmerlands Teater.

quote Jeg er en korkprop. Altså jeg når hurtigt til at: NÅ, godt! Dét skal så ikke være. Hvad skal det så være?

Susanne Sangill

Vendepunkt

Susanne Sangill får nye opgaver og laver blandt andet børneforestillingen "Jeg vil ha' en blå banan" sammen med kollegaen Finn Hviid Bredahl. En dag får de idéen til at skabe noget sammen:

- Så begyndte vi at formulere: Hvad ville VI egentlig, hvis det var os selv, der bestemte. Hvordan ville vores teater være? Hvorfor er der ikke et teater i Hobro?

Susanne og Finn får derefter hurtigt Mariagerfjord Kommune med på idéen, og sidenhen har Susanne Sangill haft sin gang her, både som skuespiller, instruktør og som direktør.

Nye udfoldelser 

Når Susanne Sangill skal slippe teatret mentalt og fysisk gør hun især tre ting: hun snupper en tur på mountainbike i Skørpings smukke natur eller danser latinsk tango sammen med Nick. Parret har skabt deres egen tangosalon og underviser også i den lidenskabelige dans. Og sidst, men ikke mindst, kaster Susanne sig over lærredet og er med tiden blevet en habil kunstmaler med udtillinger flere steder.

Få mere at vide om Susanne Sangill, når hun i serien Portrætter Punkt for Punkt fortæller om sit livs Højdepunkt, Udgangspunkt, Vendepunkt, Nulpunkt, Punktum og meget mere - på TV2 Nord Salto søndag 21. oktober kl. ca. 19.45.

Se allerede nu programmet her, hvor du også kan finde seriens andre programmer.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden