LIGE NU:

Rebild vinder pris for at få flest unge til at søge en erhvervsuddannelse

Hele 127 elever fra Rebild har i år valgt en erhvervsuddannelse, hvilket svarer til en stigning på knap 33 procent i forhold til året før.

Prisen hedder Ørneprisen og er et led i regeringens indsats for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

I år har 127 af eleverne i 9.og 10. klasse i Rebild Kommune søgt en erhvervsuddannelse, hvilket svarer til 32,8 procent af eleverne, sidste år gjorde 98 elever det samme, hvilket svarer til 24,4  procent.

Det giver en markant på stigning på godt en tredjedel og er altså nok til at placere Rebild Kommune på en 1. plads på landsplan over kommuner, der har haft den største stigning i antallet af ansøgere til erhvervsuddannelse i forhold til året før.

quote Vi ved, at mange unge har svært ved at forestille sig, hvordan et arbejdsliv som faglært er, så det fortæller vi altid grundigt om

Lola Skagen, UU-vejleder, Rebild Kommune

Og forklaringen på succes i Rebild skal ifølge borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin findes i, at der er dygtige vejledere til de unge. 

- Først og fremmest er det jo vigtigt, at de unge overhovedet tager en ungdomsuddannelse, uanset om det er en gymnasial uddannelse eller faguddannelse. Men tidligere har der været en tendens til, at flere og flere søgte mod de gymnasiale uddannelser på bekostning af erhvervsuddannelser, og hvis den udvikling fortsatte, ville der blive mangel på faglærte medarbejdere. Nu er der kommet bedre balance i søgningen, og det skyldes først og fremmest vores meget dygtige UU-vejledere, der gennem en målrettet og kompetent indsats har fået flere unge til at se værdien i en erhvervsuddannelse, lyder det fra borgmesteren.

En af dem, der til dagligt er med til at vejlede de unge, er, Lola Skagen, og hun glæder sig over effekt af sit arbejde, mens hun også påpeger, at det er vigtigt, at hun som UU-vejleder sørger for at være så tilgengængelig som muligt over for de unge på skolerne.

- Vi gør meget ud af at give de unge en professionel og uvildig vejledning om både de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne. Vi ved, at mange unge har svært ved at forestille sig, hvordan et arbejdsliv som faglært er, så det fortæller vi altid grundigt om. Vi gør især meget ud af de gode jobmuligheder og ikke mindst om mulighederne for videreuddannelse, man har med en erhvervsuddannelse, siger Lola Skagen, der er UU-vejleder i Rebild Kommune.

Hun peger også på, at Rebild Kommune har fastholdt at eleverne kommer i erhvervspraktik i 9. klasse som noget der har styrket interessen for erhvervsuddannelserne. Det er ellers et tilbud flere andre kommuner har sparet væk.

Der er seks UU-vejledere ansat i Rebild Kommune og deres opgave er at vejlede eleverne i folkeskolen om valg af uddannelse.

Med Ørneprisen, som netop er blevet overrakt virtuelt af undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil følger 100.000 kroner, og de skal bruges til at kickstarte et endnu bedre samarbejde omkring lærlinge med lokale virksomheder.

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Frede_Andersen_og_Vita_Treumer_Andersen

Sjælden plante er flyttet ind i Vita og Fredes have

def_thumb,50_percent

play En rolig sankthansaften uden de store brandudrykninger

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Til forsiden

Til forsiden