Foto: Simon Krogh Johansen

02:28

Regn og rusk satte i dag et markant præg på den 107. udgave af Rebildfesten. Den ellers velbesøgte fejring af den amerikanske uafhængighedsdag blev i eftermiddags kraftigt reduceret på grund af vejret.

1 af 2

Regn og voldsom blæst: Rebildfesten hårdt ramt af dårligt vejr

Årets fejring af den amerikanske uafhængighedsdag i Rebild Bakker blev ramt uvejr. Det betød, at publikum svigtede Rebildfesten, som måtte afvikles så hurtigt som muligt.

Den amerikanske uafhængighedsdag er siden 1912 blevet fejret i Rebild Bakker. 2019-udgaven af den traditionsrige Rebildfest blev dog mindeværdig af ærgerlige årsager. Vejret var på ingen måde med arrangementet, og det gik hårdt ud over besøgstallet.

Flagene måtte tages ned på grund af den voldsomme blæst. Foto: Simon Krogh Johansen

- Vi havde heldigvis udsolgt til vores teltfrokost tidligere på dagen, hvor der var over 500 mennesker med, siger Jørgen Bech Madsen, præsident for Rebildselskabet, der står bag Rebildfesten.

Der var lagt op til besøg fra udenrigsminister Jeppe Kofod, den amerikanske ambassadør Carla Sands, taler fra journalist og forfatter Ole Sønnichsen og Henrik Fogh Rasmussen, der er søn af den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, samt musikalsk optræden af danskamerikaneren Tamra Rosanes.

Flagene måtte ned

Programmet måtte dog på grund af regn og blæst gennemføres i en stærkt decimeret udgave. Det betød, at størstedelen af musikken blev droppet, og at talerne hurtigt blev gennemført, så publikum kunne komme i tørvejr.

- Jeg synes egentlig, at det er flot, at der er kommet mennesker ned i bakkerne i dag på trods af det dårlige vejr, siger Jørgen Bech Madsen.

Årets Rebildfest var Jørgen Bech Madsens første som præsident for Rebildselskabet, og fordi det blev en regnfuld af blæsende en af slagsen, måtte både Dannebrog og Stars and Stripes stryges fra flagstængerne og de fremmødte forduftede hurtigt fra Rebild Bakker.