Seneste nyt:

Se billederne: Dronningen er med til at fejre Rebildfestens 110-års jubilæum

Rebildfesten er tilbage i sin vante form. I år deltager dronningen i fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag i Rebild Bakker.

Det er 110 år siden, den første Rebildfest blev afholdt i Rebild Bakker. Festen menes at være den største fejring af den amerikanske uafhængighedsdag uden for USA, og i år vajer det amerikanske flag igen i bakkerne ved Rebild.

Coronapandemien spændte ben for Rebildfesten i 2020, og sidste år blev festen afholdt med restriktioner på en parkeringsplads, men nu kan flere tusinde mennesker igen samles i Rebild Bakker til den store dansk-amerikanske markering af 4. juli.

Blandt deltagerne i 2022-udgaven af Rebildfesten er Hendes Majestæt Dronningen.

Der opstod tvivl om dronningens deltagelse på grund af søndagens skyderi ved shoppingcentret Field's på Amager, men hun har altså valgt at deltage i markeringen af Rebildfestens 110-års jubilæum.

- Jeg kunne godt forstå, hvis dronningen havde valgt ikke at dukke op i dag, men jeg er glad for, at hun er kommet, og det gav mig kuldegysninger, da hun steg ud af bilen, siger Helene Christensen, som er generalsekretær i Rebildselskabet, der arrangerer festen i Rebild Bakker.

Rebildfesten sendte tanker til dem, der er påvirket af den tragiske hændelse i København.

- Vi valgte at holde et minuts stilhed, og så sendte biskoppen tanker til ofrene og deres pårørende, siger Helene Christensen.

Ambassadør på første officielle opgave

Den nye amerikanske ambassadør til Danmark, Alan Leventhal, som tiltrådte i fredags, deltager også i det, der er en af hans første officielle opgaver i Danmark.

- Danmark er et fantastisk land. Jeg besøgte Danmark første gang for næsten 45 år siden, og jeg har været tilbage mange gange siden, siger Alan Leventhal, som har til opgave at pleje de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og USA.

- Danmark er en god ven, og mit mål er at arbejde for at styrke forholdet yderligere, siger han.

Den danske taler til Rebildfesten 2022 er erhvervsmand Jens Bjerg Sørensen, som er administrerende direktør for Schouw & Co samt bestyrelsesformand for Danfoss og Salling Fondene.

Årets tale og hilsen fra USA’s siddende præsident, Joe Biden, bringes af James Boughner, som er Chargé d’Affaires ved den amerikanske ambassade i København.

Hør mere om arrangementet i videoen her:


Hvalros 4

play Hvalros fra Hirtshals aflivet i Norge – biolog havde ønsket anden udgang

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Hvalros 4

play Hvalros fra Hirtshals aflivet i Norge – biolog havde ønsket anden udgang

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

Til forsiden

Til forsiden