LIGE NU:

Skolefusion i Terndrup består

Der er politisk flertal i byrådet for at bibeholde fusionsskolen Kilden, der er en sammenlægning af Terndrup, Blenstrup og Bælum skoler.

Byrådet i Rebild Kommune har netop vedtaget, at skolefusionen fortsætter. 

Med stemmerne 14 mod 11 kasserede byrådet indstillingen fra Børne- og Ungdomsudvalget, om at opløse fusionen mellem Terndrup, Blenstrup og Bælum skoler.

- Jeg er naturligvis glad for afstemningen. Det var det, vi ønskede. Og vi synes det ville have været en skam, hvis fusionen, der først lige er trådt i kraft, allerede nu skulle ophøre, siger byrådsmedlem Peter Bak (K).

Fusionen af skolerne er allerede i gang med en overgangsordning i skoleåret 2016/17 med fælles ledelse. Fusionen betyder, at de tre skoler har én fælles leder og fælles økonomi. 

- Jeg er jo ærgerligt. Jeg tror ikke, at det har det var løsningen lige nu og her. Så jeg er betænkelig. Jeg er meget betænktelig for Terndrups Skoles fremtid lige nu. Jeg er bange for, at det her det ikke giver ro, siger byrådsmedlem Allan Busk (Å). 

Onsdag fratrådte fælleslederen for de tre skoler Martin Finderup Andersen, ligesom en mellemleder tidligere på måneden fratrådte.