Foto: Jakob Schjødt-Pedersen (Arkivfoto)

Stribe af tricktyverier rammer ældre i Himmerland

Flere ældre mistede onsdag smykker og andre værdier, da en ukendt kvinde kom ind i hjemmene, ved at udgive sig for at være fra plejehjemmet.

Man skal passe på, hvem man åbner døren for, hvis man bor i Himmerlands-området i disse dage. Flere ældre mistede i løbet af onsdagen smykker og værdier, da de åbnede døren for folk, der tilbød at hjælpe dem. 

Først var det en ældre kvinde på Spurvevænget i Nørager. Ved 17-tiden onsdag eftermiddag lukkede hun en dame ind i sit hjem, der oplyste at hun kom med støttestrømper til borgeren. Mens de to snakker ser den fremmede sit snit til at åbne terrasse døren, uden at beboeren opdager dette. 

Senere opdager beboeren så, at skabe og skuffer i soveværelset er blevet gennemrodet. Der er blevet stjålet smykker af guld og nogle kontanter. 

Kvinden beskrives som en mindre, mørk dame, der talte et gebrokkent næsten uforståeligt dansk. 

En anden beboer på Spurveænget i Nørager har også haft ubudne gæster. En kvinde oplyste at hun kom fra hjemmeplejen for at komme ind i en bolig. Her ledte kvinden efter værdier, dog uden at tage noget med sig. 

Igen beskrives kvinden som en mørk, lille kvinde, der talte uforståeligt dansk. 

Læs også Politiet er på vejene med alkometeret i anledning af J-dag

Det er dog ikke kun i Nørager, beboere skal være opmærksommme på, hvem de lukker i deres hjem. Onsdag eftermiddag klokken 16.45, fik en ældre borger i Hobro besøg af en ung, udenlansk kvinde, der oplyste, at være fra hjemmehjælpen. 

Kvinden havde medbragt papirer, der viste plejehjemmets navn samt havde billeder af en kørestol. Da kvinde efter to minutter igen forlod lejligheden, var der fjernet smykker fra soveværelset. 

Ovenstående forhold betyder, at Nordjyllands Politi indskærper følgende forholdsregler: 

Lad være med at åbne hoveddøren på vid gab, hvis det ringer på, og du ikke venter besøg.
- Bed altid personer, du ikke kender, om at fremvise legitimation
- Lad aldrig dine værdigenstande lægge fremme (pung, nøgler, kontanter, mobiltelefon etc.)
- Lær dine naboer – og andre der færdes i området regelmæssigt - at kende