02:39

Hunden Daisy har fået 11 hvalpe - og allesammen er tæver.

Mor Daisy og de ni unger, der er tilbage. Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Usædvanligt hvalpekuld i Nørager

Et sjældent kuld hvalpe er kommet til verden i Nørager.

For en uge siden blev rottweileren Daisy mor til et kuld på 11 hvalpe. Selvom det er en større flok, så er det ikke usædvanligt. Det helt specielle er, at alle hvalpene er tæver – og så store kuld af samme køn ser man bestemt ikke hver dag.

- Jeg synes da, det er utroligt. Det er sgu lidt specielt. Jeg har aldrig hørt om det, og ingen, jeg har snakket med, har nogensinde oplevet det, siger Daisys stolte ejermand, Jonny Philipsen.

Først troede Jonnys mor ikke på, at Jonny havde kønsbestemt korrekt. Men dyrlægen bekræftede, at den altså var god nok – alle 11 styk var af hunkøn.

 

  Foto: Torben Lykke Larsen

 

TV2/Nord har i dag talt med ti dyreklinikker, og alle fortæller, at det er usædvanligt, mens flere klinikker aldrig har oplevet en lignende situation. Det har man heller ikke ved Nørager Dyrehospital, som var med til at kønsbestemme de små venner.

- Det er ikke unormalt, at de får et kuld på mellem 10 og 12 hvalpe, men det er specielt, at det er tæver alle sammen. Mine kollegaer og jeg har ikke oplevet det før. Det hører til sjældenhederne, siger dyrlæge Sara Henriksen ved Nørager Dyrehospital.

Hver gang 2000 hunde føder et kuld på 11 hvalpe, består kun ét af kuldene af samme køn, oplyser Frederikshavn Dyrehospital. Den statistiske usandsynlighed imponerer Jonny Philipsens venner.

- De er ved at falde baglæns ned af stolen. Der var en, der sagde, at det var lige til Guinness Rekordbog, siger Jonny Philipsen.

To af de 11 søskende overlevede desværre ikke de første dage. Inklusiv mor Daisy er der altså ti tæver tilbage – og så meget østrogen samlet i ét rum kan gøre enhver mand forpustet. Også ejeren af det usædvanlige kuld.

- Det er et mareridt, griner Jonny Philipsen.