Foto: Christian Henriksen

3F vil droppe støtte til privatskoler

De nordjyske privatskoler bliver hårdt ramt på økonomien, hvis statsstøtten forsvinder. 3F's formand mener, det er nødvendigt for at sikre lighed.

Sidste år gav staten mere end fem milliarder kroner i tilskud til privatskolerne, men står det til fagforbundet 3F, skal det beløb frem over være nul. Sådan lyder et nyt forslag fra 3F-formand Per Christensen, der senere i dag uddyber forslaget på 3F's kongres i Aalborg.

- Jeg mener, at man skal lukke støtten ned og sørge for at penge i stedet bliver ført over i folkeskolen for at sikre størst mulig kvalitet der og for at give børn lige muligheder i opvæksten, siger Per Christensen til TV 2. Per Christensen mener, at privatskolerne skaber ulighed, fordi brugerbetalingen udelukker nogle elever. Derfor mener han, at staten altså helt skal droppe støtten.

- Jeg ved godt, at det kan give en masse ballade rundt omkring, og at mange familier har gode erfaringer med privatskolen, men vi skal have et samfund med lighed, og lige nu er det vigtigere at kvaliteten er i orden på de kommunale skoler, så støtten skal gå til dem, forklarer Per Christensen.