01:32

I dag kan Aalborg Symfoniorkester fejre 75 års fødseldag, det bliver fejret med en jubilæumskoncert i Musikkens hus, men allerede fra morgenstunden blev orkesteret fejret, lige inden prøverne gik i gang kom 200 børnehavebørn forbi og sang fødselsdagssangen for de noget overraskede musikere, De syngende børn var en gave fra Musikkens hus

Foto: Stefan Kjærgaard / TV2 Nord

1 af 2

75 år: Aalborg Symfoniorkester ønsket tillykke af 200 børn

Under torsdagens første prøve blev symfoniorkestret overrasket med flag, sang og kage. 200 børnehavebørn var mødt op for at ønske tillykke.

- I dag er det orkestrets fødselsdag, hurra, hurra, hurra.

 Sådan lød det smukt i kor, da omkring 200 børnehavebørn i formiddags overraskede Aalborg Symfoniorkester med flag og sang under dagens første prøver. Anledningen var orkestrets 75 års fødselsdag.

Bedst som orkestret var ved at 'varme' instrumenterne op, kom de mange børnehavebørn gående ind i salen, men de sang den velkendte fødselsdagssang.

00:42 Luk video

Overraskelsen kom helt bag på såvel orkester som musikchef, der dog forsikrer, at alderen ikke trykker hos fødselsdagsbarnet.

- Det er en dame på 75 år, som aldrig har været mere livskraftig, stærk og i vigør. Kreativiteten og spillelysten sprudler ud af orkestret, så vi tager hul på 75 nye år, som om vi var helt unge og friske, siger Musikchef i Aalborg Symfoniorkester, Jan Kvistborg.

  Foto: Stefan Kjærgaard / TV2 Nord

Ud over musik og fødselsdagssang bød 75 års fødselsdagen også på kage til orkester og børnehavebørn. Kagen var naturligvis en Mozart-tærte.

Musikkens Hus stod bag overraskelsen til symfoniorkestret, som var arrangeret helt udenom Aalborg Symfoniorkester. 

Læs også Godt nyt: Millioner på vej til Aalborg Symfoniorkester