LIGE NU:

Bremsen er trukket hos nordjyske køreskoler

Tilbage i december sidste år blev landets køreskoler lukket ned, og det har de været lige siden. Det har fanget mange køreskoleelever i et limbo, der skaber stor frustration hos både køreskoleelever og -lærere.

Midt i december trådte nye corona-restriktioner i kraft, og det betød blandt andet nedlukning for alle landets køreskoler. 17-årige Emma Hyldgaard skulle have været til køreprøve samme dag, som landet lukkede ned.

- Det var vildt frustrerende, og jeg blev faktisk ret ked af det, da jeg fik det at vide, siger hun. 

Alle køre- og teoriprøver blev aflyst på ubestemt tid. 12 uger senere, venter Emma Hyldgaard stadig. 

Ventelisterne bliver længere

Formanden for Dansk Kørelærer-Union i Vendsyssel, Karsten Sørensen, kan bare se til, imens problemet vokser sig større. Det er nemlig ikke kun eleverne, der kommer bagud. Det gør kørelærerne også.

- Det bliver rigtig svært at hente det her. Jeg kan jo ikke arbejde 90 timer i ugen, når vi åbner op igen, siger han. 

DET SIGER LOKAL POLITIKER

Han peger på at køreskolerne ved genåbningen sidste forår ikke viste sig at volde store problemer i forhold til coronasmitte, og derfor synes han, at det er forsvarligt, at de kommer med i genåbningen.

- Vi kører med enten mundbind eller visirer. Vi spritter af og gør rent i bilen mellem eleverne, og vi tager alle forholdsregler, siger Karsten Sørensen.

Spildt arbejde

Emma Hyldgaard er bange for, om hun har glemt det lærte, fordi det ikke er blevet holdt ved lige. Det er både spild af tid og penge, mener hun.

- Jeg ved bare, at jeg er bagud, når jeg starter igen. Det vil sige, at jeg skal have ekstra køretimer, siger hun. 

Emma Hyldgaard har indtil videre brugt syv måneder på at tage kørekort, og hun håber bare, at hun kan blive færdig inden, hun har fødselsdag i maj.