Foto: Anna Glavind

Den nye akutlægehelikopter fløj 17 ture den første uge

2. januar gik regionernes fjerde akutlægehelikopter i luften. Med midlertidig base i Aalborg Lufthavn er det i løbet af den første uge blevet til 17 ture.

Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning udvidede 2. januar deres flåde af helikoptere fra tre til fire. Den fjerde har midlertidig base i Aalborg Lufthavn og derfra fløj den i løbet af sine syv første levedage 17 ture. 

De 17 ture er primært gået til lokationer i Region Nordjylland, hvor det blandt andet er blevet til flere ture til Læsø. 

Læs også Omdiskuteret lægehelikopter er klar til driftsstart

- Vi fik ture til patienter, som havde brug for lægehjælp, og hvor vi kunne være fremme som første læge, eller ture hvor der var behov for hurtig transport til specialiseret lægehjælp på hospitalet. Jeg er sikker på, at vi gør en forskel for patienterne og at vi er et godt supplement til den øvrige akutte hjælp, siger Michael Dahl, der er præhospital akutlæge og havde første vagt i den fjerde akutlægehelikopter. 

Lige nu har helikopteren base i Aalborg Lufthavn. Dette er dog en midlertidig løsning. Da der blev afsat 45 millioner kroner årligt til den ekstra helikopter var det med det formål, at den skulle have base i Saltum nær Løkken. Den base er dog ikke etableret endnu, og indtil den står klar, flyver helikopteren fra Aalborg Lufthavn. 

Læs også Endelig aftale: Ny nordjysk akutlægehelikopter lander i Saltum

Det er planen, at den nye helikopter skal dække Vendsyssel. Tidligere var den nærmest akutlægehelikopter i Skive, og derfor har der været behov for at få en heikopter tættere på. Det lykkedes endeligt, da Regeringen sammen med Dansk Folkeparti afsatte de ekstra millioner, så den nordjyske akutlægehelikopter kunne blive en realitet. 

- Vi er meget tilfredse med, at helikopteren er kommet planmæssigt fra start og vi vil nu følge udviklingen tæt hen over de næste måneder og blandt andet vurdere, hvordan den nye helikopter spiller sammen med de øvrige tre akutlægehelikoptere, siger Troels Martin Hansen, der er lægelig leder af akutlægehelikopterordningen. 

Det tre andre akutlægehelikoptere har base i Skive, Billund og Ringsted. 

00:36

Region Nordjyllands nye lægehelikopter har i sin første tid fløjet med udrykning 17 gange

Luk video