LIGE NU:

Fejl i coronapas: - Vi har brugt vores fælles ressourcer på ligegyldige tests

I tre uger har Region Nordjyllands hjemmeside vist forkerte oplysninger i forhold til, hvor længe man er immun over for coronavirus efter en positiv prøve.

Peter Eriksen blev i december smittet med coronavirus. Efter tolv uger ville han se, om hans coronapas stadig var gyldigt. Men det skulle vise sig at være svært.

Akkurat som han plejede, gik han ind på Region Nordjyllands hjemmeside for at hente sine corona-oplysninger. Her blev han mødt af en overraskende besked; coronapasset var udløbet. 

Eftersom det kun var tolv uger efter, han blev smittet, besluttede han sig for at tjekke en ekstra gang. Han gik derfor ind på hjemmesiden; sundhed.dk, og her var svaret et helt andet. 

- Jeg blev jo noget forvirret. Det burde ikke være sådan, at man skulle rundt og kigge på forskellige offentlige instansers hjemmesider for selv at tolke sit svar, siger Peter Eriksen.

Sundhedsministeriet udmeldte 12. april, at et coronapas for en tidligere smittet ville gælde i 180 dage. Tidligere var det 12 uger. Men på trods af Sundhedsministeriets nye udmelding om 180-dages varigheden, stod der stadig, at coronapasset ville udløbe efter 12 uger på Region Nordjyllands hjemmeside.

Unødige coronatests 

I Region Nordjylland plejede retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen at blive overført automatisk. Eftersom de nye udmeldinger om coronapassets varighed kom fra Sundhedsministeriet, skete det ikke. 

- Vi kan kun beklage, at der har ligget fejlagtige oplysninger på regionens hjemmeside. Der er rigtig mange informationer om COVID-19 og øvrige ting på regionens hjemmeside, og det er meget sjældent, at vi oplever de her fejl, siger Jacob Bertramsen, der er kontorchef i Region Nordjylland.

Fejlen har resulteret i, at Peter Eriksen har fået taget fire coronatests, selvom han egentlig var immun. Det ærgrer ham.

- Vi har brugt af vores fælles ressourcer på nogle i teorien ligegyldige tests, siger Peter Eriksen.

Region Nordjylland rettede mandag fejlen på hjemmesiden. Der blev samtidig afholdt et møde med staten om, hvordan udmeldingerne i fremtiden automatisk vil blive overført til regionen. 

- Jeg håber selvfølgelig, det betyder, at det bliver lettere for os at få det indarbejdet på hjemmesiden. Og at det samtidig bliver lettere for borgerne at finde informationer, siger Jacob Bertramsen. 

Region Nordjylland henviser til, at man som borger i fremtiden kigger på coronasmitte.dk, hvis der er oplysninger, man er i tvivl om. 

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

PH 180621 Mange indsigelser mod energipark Still

play Modstanden mod Energipark Aalborg tager til

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

PH 180621 Mange indsigelser mod energipark Still

play Modstanden mod Energipark Aalborg tager til

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Til forsiden

Til forsiden