LIGE NU:

Vil flytte fra Aars til Støvring: Politikere siger nej til flytning af øjenklinik

Øjenlægen Kristian Aasbjerg Andersen ønsker at flytte sin øjenklinik fra Aars til Støvring, men det har politikerne i Region Nordjylland sagt nej til. Hensynet til borgene vejer højest, lyder meldingen.

Det bliver et nej til den øjenlæge, som ønsker at flytte sin øjenklinik fra Aars til Støvring. Sådan lyder den foreløbige melding fra Region Nordjylland, der ikke vil godkende flytningen af klinikken. 

Men speciallægerne i udvalget er uenige med politikerne, og derfor bliver sagen nu sendt videre til Landssamarbejdsudvalget for speciallæger.

Speciallæger er uenige 

Sagen drejer sin om øjenlæge Kristian Aasbjerg Andersen, der har indgået en aftale om at overtage en praksis i Aars 1. februar 2021. I forbindelse med overtagelsen har øjenlægen ansøgt om flytning af klinikken fra Aars til Støvring, men han har nu modtaget et foreløbigt nej fra samarbejdsudvalget. Det er politikerne i udvalget, der vil give afslag på flytningen.

- En flytning af den konkrete klinik vil betyde, at når vi taler afstand til nærmeste øjenlæge, så vil der være der være en stor gruppe af borgere, der bliver påvirket i en negativ retning. Klinikken vil ganske enkelt blive flyttet til et område, hvor der allerede er en tilfredsstillende øjenlægedækning via klinikker i Aalborg og Hobro. Sådan en forringelse vil vi som politikere ikke byde borgerne, siger Bente Bang, fungerende formand for Samarbejdsudvalg for Speciallæger.

Det er speciallægerne ikke enige i. De mener ikke, at flytningen af øjenklinikken fra Aars til Støvring vil være i strid med den gældende praksisplan.

Sagen skal derfor bringes op i Landssamarbejdsudvalget for Speciallæger, der har næste møde i december.