LIGE NU:

Konservative: Opsig kontrakten med Nordic Medicare

Store problemer med driften af Sundhedshuset i Pandrup har fået De Konservative til at bede Region Nordjylland tage stilling til, om Nordic Medicare fortsat skal behandle patienter i regionen.

Nordic Medicare i Pandrup har længe været i massiv modvind. Det seneste år har TV2 Nord kunnet fortælle flere historier om fejl under konsultationer, lange ventetider og lægemangel på klinikkerne i Pandrup og Thisted.

De mange episoder har nu fået De Konservative anført af Per Larsen til at kræve, at Region Nordjylland opsiger samarbejdet med Nordic Medicare.

- Antallet af klager over Nordic Medicare er så markant, målt i både antal men også tyngden, at vi må betragte området som uden reel lægedækning, lyder det fra Per Larsen.

Han har bedt om at få punktet på dagsordenen på et møde i forretningsudvalget 14. august, for efterfølgende at behandle det i Regionsrådet den 29. august.

- Som Regionsråd kan vi simpelthen ikke tage ansvaret længere.

Per Larsen har bedt administrationen om skriftligt at besvare 10 spørgsmål til belysning af sagen for medlemmerne af Regionsrådet.

Blandt andet spørgsmålet om, hvorfor man har givet dispensation, så direktør Niels H. Riewerts Eriksen, der er uddannet i klinisk mikrobiologi, har fået lov til at praktisere i klinikken i Pandrup.