LIGE NU:

Kultursamarbejde: Museer sætter ord og billeder på den nordjyske identitet

Region Nordjylland har uddelt penge fra Kulturpulje 2019 til en række nordjyske projekter. De handler blandt andet om at udvikle den nordjyske kulturarv.

En tidlig julegave er på vej til en række nordjyske kulturprojekter. For Region Nordjylland har uddelt 1,5 millioner kroner fra Kulturpulje 2019.

Årets uddeling støtter projekter med fokus på kulturarv og stedbundne kvaliteter og på projekter, hvor kulturlivet søger nye former for samarbejde.

Et af de støttede projekter er skabt i et samarbejde mellem alle de statsanerkendte kulturhistoriske museer i Nordjylland. Projektet hedder ”Vores Nordjylland”, og det involverer en række helt almindelige borgere i hele Nordjylland. Projektet er støttet med 250.000 kroner.

I samarbejde med museerne skal de sætte ord og billeder på den nordjyske identitet, som den ser ud i dag fra netop deres synsvinkel. Det hele munder ud i en vandreudstilling, der vises i alle dele af regionen.

- Som kulturhistoriske museer arbejder vi ikke kun med at formidle fortiden men også med at dokumentere nutiden. Derfor håber vi, at rigtigt mange mennesker vil være med til at sætte ord og billeder på, hvad de opfatter som særligt nordjysk. Vi glæder os til at invitere nordjyderne med ind i vores museumsverden og give dem selv ordet for en stund, siger Anders Have Espersen, direktør for museum Mors.

Et skub til unge musiske talenter

Et andet projekt, der får støtte, er SoundCAMP & SoundDIY, der udspringer af det nyetablerede Kompetencecenter for Rytmisk Musik i Aalborg. Målet er at skabe netværk, viden og en platform for unge talenter inden for rytmisk musik, der måske mangler et skub eller en professionel vinkel for at bryde igennem med deres musik.

quote Vi glæder os til at komme i gang med at afholde seminarer, band camp og åbne workshops for alle de talentfulde musikere, der går rundt i Nordjylland og arbejder benhårdt på en karriere inden for musikken.

Søren B. Kristensen, leder af KORMA, Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg

- Vi glæder os til at komme i gang med at afholde seminarer, band camp og åbne workshops for alle de talentfulde musikere, der går rundt i Nordjylland og arbejder benhårdt på en karriere inden for musikken. Her kan de få rådgivning og støtte, internationale kontakter, udvikle sig kunstnerisk og udvide deres netværk, siger Søren B. Kristensen, leder af KORMA, Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg.

Formand for Udvalg for Regional Udvikling Ole Stavad er glad for at kunne bidrage til udviklingen af det nordjyske kunst- og kulturliv med pengene fra kulturpuljen.

- Ansøgningerne til årets pulje viser, at der i Nordjylland er mange gode idéer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og de handler både om kulturarv, folkemusik, internationalt samarbejde og kunsthåndværk. Herudover er der en række ambitiøse talentudviklingsprojekter inden for både film, musik, scenekunst og litteratur. Samlet set kommer de til at promovere Nordjylland og skabe glæde for rigtigt mange nordjyder, siger Ole Stavad.

Disse projekter får støtte af Region Nordjyllands kulturpulje