Mange patienter udebliver fra aftaler på hospitalet

00:16

På lungemedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital bliver der lagt en kugle i en beholder, hver gang en patient udebliver fra en aftale. Video: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

En udeblivelse koster sundhedsvæsnet mellem 1500 og 2000 kroner. På lungemedicinsk afdeling synliggør man problemet ved at lægge farvede kugler i en beholder.

Det er dyrt for sundhedsvæsnet, og går ud over andre, når patienter udebliver fra aftaler på hospitalet.

På lungemedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital har de nu taget nye midler i brug for at gøre opmærksom på det problem. Hver gang en patient udebliver fra en aftale lægges en kugle i en beholder i receptionen. En udeblivelse koster sundhedsvæsnet mellem 1500 og 2000 kroner, og i sidste uge kom der 32 kugler i glasset.

- Hvis vi skal have det her tal til at blive lavere, så kan vi appellere til borgerne, at de er rigtige omhyggelige med at huske at møde frem og huske, at hvis man melder afbud, at man ikke gør det på dagen, men at man gør det dagen før, så vi kan nå at få en anden ind i stedet for, siger Steffen Kristensen, ledende overlæge, Lungemedicinsk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Lungemedicinsk afdeling har på Facebook gjort opmærksom på problemet med de manglende afbud med dette opslag:

Forsiden lige nu