LIGE NU:

Kastrup-Larsen: En styrke at Nordjylland står sammen om limfjordsforbindelse

De nordjyske kommuner og Region Nordjylland er enige om, at den tredje limfjordsforbindelse over Egholm skal etableres. Modstander af den tredje limfjordsforbindelse over Egholm tror ikke, det kommer til at ske.

Både Regionen og de 11 borgmestre i Nordjylland er enige om, at en tredje limfjordsforbindelse over Egholm er fremtiden. Det er en del af strategien at finansieringen skal være på plads og arbejdet gerne skal være godt i gang i 2025.  

En af borgmestrene, der er glade for den nye strategi, er Thomas Kastrup-Larsen (S) fra Aalborg Kommune. 

- Det er en kæmpe styrke, at vi står sammen, og det er en forudsætning for, at vi når i mål. Vi kan nu stå sammen som et samlet Nordjylland, og det er en fordel, fordi det ellers kan være svært at komme igennem til Christiansborg, siger han. 

Han forsikrer, at Aalborg Kommune fortsat vil tilbyde 600 millioner kroner til finansiering af limfjordsforbindelsen.  

- Vi er klar til at betale en del af det, og det har vi valgt fordi en motorvej er afgørende infrstruktur, som vi ikke mener det skal koste noget at køre på, forklarer han.  

Regeringen sætter dem på plads

Selvom det er store kræfter, der nu står samlet om en tredje limfjordsforbindelse over Egholm, er Chrstian Gade Bjerrum ikke overbevist. Han er med i aktionsgruppen "Egholm-motorvejen, nej tak". 

- Nej, kampen er ikke tabt. Det er fint, at de har en plan, men jeg tror, de bliver sat på plads af regeringen, siger han og uddyber: 

- Vi har en regering, som har en klimalov, og jeg tror, det går mod den klimalov at bygge en motorvej, siger han. 

Han håber stadig, at en tredje limfjordsforbindelse over Egholm vil glide ud i sandet, og det er særligt for at bevare naturen på øen. 

- Jeg er da skuffet over den her udviklingsplan. Man har ikke lært af coronakrisen, hvor man har set, hvad det gør ved naturen at have ro.