02:46

Pernille Kræmmergaard, der er direktør og digital vismand i Digitaliseringsinstituttet i Aalborg, ledede kick-off-eventet  i Aalborg.

Nordjylland sakker bagud med digitalisering

Erhvervsledere samlet for at sætte skub i digitaliseringen i Nordjylland.

Det startede så godt, da Nordjylland i begyndelsen af år 2000 gennemførte projektet "Det digitale Fyrtårn, der havde til formål at øge digitaliseringen.

Siden er det gået ned ad bakke. Fra at være  førende ligger Nordjylland placeret som en af de regioner, der klarer sig dårligst. Der er for eksempel færre nordjyske virksomheder med E-handel og dataudveksling.

Tirsdag samledes en række erhvervsledere for at hanke op i digitaliseringen. Det skal være slut med at Nordjylland halter bagefter.

Pernille Kræmmergaard, der er direktør og digital vismand i Digitaliseringsinstituttet i Aalborg,  leder kick-off-eventet  i Aalborg.

Der er noget, der tyder på, at Nordjylland klarer sig dårligt i forhold til den digitale dagsorden.

Pernille Kræmmergaard, direktør og digital vismand i Digitaliseringsinstituttet i Aalborg

- Der er noget, der tyder på, at Nordjylland klarer sig dårligt i forhold til den digitale dagsorden, siger Pernille Kræmmergaard.

Hun er dog overbevist om, at Nordjylland kommer igen og klarer en digital transformation, så den er tilpasset den digitale virkelighed. 

- Jeg håber, at vi , selv om vi er lidt bagud heroppe, opnår en digtial modning af virksomheder med det her projekt, siger hun. 

Undersøgelser påpeger, at nordjyske virksomheder står dårligt rustet på digitaliseringsdagsordenen sammenlignet med de andre danske regioner.