6.b fra Bymarkskolen i Hobro har vundet konkurrencen 'Smart, Parat, Svar', som i dag blev afholdt i Byrådssalen i Aalborg. Foto: Louise Lyck Dreehsen

02:02

6 Klasse fra Bymarksskolen i Hobro er de klogeste af alle 6 klasser i region Nordjylland, De kloge Einstein, som de kaldte sig, vandt nemlig dagens regionsfinale over "superhjernerne" fra privatskolen i Sæby, Det betyder at Bymarksskolen skal deltage i den landsdækkende finale i Odens den 6 Februar, og det kan følges direkte på TV2 Nord Salto

1 af 2

Nordjyllands klogeste 6. klasse kommer fra Hobro

6.b fra Bymarkskolen i Hobro har vundet titlen som Nordjyllands klogeste 6. klasse.

Der var spænding til det allersidste, da den nordjyske finale i konkurrencen 'Smart, Parat, Svar' onsdag blev afholdt i Aalborg.

Otte 6. klasser fra hele regionen havde kvalificeret sig til regionsfinalen, men i sidste ende var det 6. b fra Bymarkskolen i Hobro, der løb med sejren og titlen som Nordjyllands klogeste 6. klasse.

- Vi har brugt de sidste mange dansktimer på at få rigtig mange ting ind i hjernen, fortalte Malthe fra 6. b, som sammen med klassekammeraterne Andrea, Sara, Saman og Tim-Johan var med på vinderholdet 'Little Einsteins'.

Det er fedt at være klog

'Smart, Parat, Svar' er en landsdækkende quiz for 6. klasser, der sætter fokus på læsning og læselyst.

- Konkurrencen er blevet til for at sætte fokus på, at det er fedt at være klog, fortæller Marianne Agger, der er børnebibliotekskoordinator ved Aalborg Bibliotekerne.

Læs også Smart-Parat-Svar: Nordjyllands klogeste 6. klasse er kåret

- Mange børn får credit for at være gode til fodbold, men med konkurrencen viser vi, at det også er rigtig fedt at have en god paratviden, siger hun.

Malala og Brett Kavanaugh

Og god paratviden havde børnene. 

I finalen skulle de blandt andet svare på spørgsmål om nobelprisvinderen Malala Yousafzai og den nyudnævnte, amerikanske højesteretsdommer Brett Kavanaugh. Det blev også til en række spørgsmål om kendte youtubere og sportsudøvere.

Og efter at have vundet den nordjyske finale er selvtilliden høj hos 6. b fra Bymarkskolen, som nu skal repræsentere Nordjylland ved landsfinalen, som bliver afholdt i Odense d. 6. februar.

Kan I vinde det hele?

"Selvfølgelig!"

Præmien var kage og spil til hele klassen. Foto: Louise Lyck Dreehsen

I alt deltog otte klasser fra hele regionen i den nordjyske finale. Ud over Bymarkskolen var det Aabybro Skole, Klokkerholm Skole, Privatskolen i Sæby, Tingstrup Skole, Bagterpskolen, Karensmindeskolen og Højvangskolen, der havde kvalificeret sig.

Konkurencen er et samarbejde mellem Slot- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker.

Vi sender landsfinalen i 'Smart, Parat, Svar' direkte på TV2 Nord Salto d. 6. februar.

Du kan teste dig selv i nogle af sidste års spørgsmål her.

De andre skoleklasser fulgte spændt med, da holdene fra Bymarkskolen og Privatskolen i Sæby dystede i finalen. Foto: Louise Lyck Dreehsen

02:02

6 Klasse fra Bymarksskolen i Hobro er de klogeste af alle 6 klasser i region Nordjylland, De kloge Einstein, som de kaldte sig, vandt nemlig dagens regionsfinale over

Luk video