LIGE NU:

Nordjyske bilister med røde ører: Hver sjette i politikontrol fik bøde for ulovligheder

Bilisterne var især slemme til at tale i mobiltelefon under kørslen og glemme sikkerhedsselen. Ialt stoppede betjentene knap 600 bilister under kontrollen.

Av, av, av. Mange nordjyske bilister har i disse dage lommesmerter efter at have betalt bøderne, de fik stukket i hånden under Nordjyllands Politis færdselskontrol tirsdag 17. september.

Ialt blev 592 bilister stoppet af betjentene - og af dem fik 100 tildelt en bøde. Det var altså mere end hver sjette bilist, der havde gjort noget ulovligt i forbindelse med sin kørsel.

Bilisterne var især slemme til at tale i mobiltelefon - det fik 24 bilister en bøde for.

Selen er vi heller ikke for gode til at huske - den betød, at 21 nordjyder fik en bøde tilsendt med posten

Derudover blev bøderne blandt andet givet for at køre spiritus- og narkopåvirket, køre over for rødt lys, køre uden kørekort, køre for stærkt og køre på ulovlige knallerter.

Hos Nordjyllands Politi er politikommissær Jan Stagsted tilfreds med tirsdagens kontrol. Der er dog plads til forbedringer.

- Når man ser på hvor mange biler, vi har stoppet, så ser det fornuftigt. Men der er stadig brug for, at vi er ude på gader og stræder – især med de mange hastighedssager og bilister, der ikke kan lægge mobilen fra sig og få selen på, siger politikommissæren.

Han oplyser, at betjentene dog møder færre bilister, der taler i mobil, mens de kører.

- Det skyldes både de mange kampagner, men også de nye biler, der i højere grad er udstyret med håndfrit udstyr, fortæller Jan Stagsted.

Seks politi-afdelinger deltog

Aktionen blev afholdt i hele Nordjyllands Politikreds fra klokken otte om morgenen og helt frem til tirsdag aften klokken 23.

Der deltog politifolk fra stationerne i Hjørring, Frederikshavn, Himmerland, Aalborg, ATK (Automatisk Trafikkontrol) og Operativ Færdsel.

Så mange køretøjer blev stoppet i kontrollen 17. september 2019

- Vi havde denne gang først og fremmest fokus på uopmærksomhed, fordi uopmærksomhed er en faktor i hver tredje dødsulykke, siger politikommissær Jan Stagsted.

Betjentene var også på udkig efter fartsyndere og spritbilister, da disse faktorer ofte spiller ind ved dødsulykker. 

- Vi fik også tid til at sætte ind mod utryghedsskabende knallertkørsel, mens Motorstyrelsen kontrollede afgiftssager, supplerer Jan Stagsted.   

I politiets automatiske trafikkontrol (ATK) bloev der registreret 638 sager. Her blev der givet 112 klip og 2 betingede frakendelser af kørekortet.