Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Opfordring til ældre: Lad være med at tage bus og tog

Transportminister, Ældre Sagen og Faglige Seniorer opfordrer ældre til at undgå offentlig transport for at undgå at blive smittet med COVID-19.

Når de ældre skal rundt i landet, så bør det i den kommende tid ikke foregå med offentlige transportmidler som bus, tog og metro - med mindre det er streng nødvendigt.

Sådan lyder det i dag fra transportminister Benny Engelbrecht (S), der sammen med Ældre Sagen og Faglige Seniorer.

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af Corona-virus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel.

Benny Engelbrecht, transportsminister, Soc.dem.

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af Corona-virus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup bakker ministerens opfordring op.

- Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af Corona-virus. Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu. Derfor vil jeg opfordre til, at man ikke tager offentlig transport. Bliv hjemme. Hold afstand til hinanden. Vask hænder og brug håndsprit. Vi kan alle gøre noget for at forhindre smittespredningen, og vi skal alle gøre noget, siger han.

Han understreger, at det er vigtigt, at man som pårørende sikrer sig, at ældre familiemedlemmer forstår og respekterer dette.

Læs også NT: Stig ind i bussen via midterdør eller bagdør