LIGE NU:

Regionsrådet siger nej: Ingen bonus til frontlinjen

Med stemmerne 35-4 nedstemte regionsrådet et forslag fra Dansk Folkeparti, der skulle have givet en ”lille men mærkbar bonus”, til dem, der er i frontlinjen i kampen mod covid-19.

Til gårsdagens regionsrådmøde i Region Nordjylland fremlagde Dansk Folkeparti et forslag om en bonus til de af regionens medarbejdere, som har været i direkte eller nær kontakt med behandlingen af covid-19.

Ifølge Ib Madsen, gruppeformand for Dansk Folkeparti i regionsrådet, var bonussen ment som en anerkendelse af dem, der står i frontlinjen mod covid-19.

- Vi syntes, det var en god idé, at de fik en bonus. Dem der er ved sengene, dem der har ydet en indsats, og udsat sig selv for smittefare. Det er ikke en bonus på 20.000-30.000 kroner, det er ikke noget stort beløb, men som en tak for, at der er virkelig nogen, der har taget det store slæb. Men sådan blev det ikke, desværre, siger Ib Madsen.

Forslaget bød ikke på konkrete tal, men bad regionens administration om at se på muligheden for en bonus.

Ikke en politisk beslutning

Ifølge regionsrådsformand Ulla Astman var der flere årsager til, at forslaget blev nedstemt.

- Det skal ikke være en politisk beslutning. Løn forhandles gennem den danske model. Det skal stadig foregå gennem det aftalte system. Det skal i øvrigt også finansieres, og tager vi pengene fra regionen, så vil det betyde besparelser eller afskedigelser i andre sektioner af regionen, siger Ulla Astman.

Selv om hun anerkender det ekstraordinære arbejde, mange har gjort, så mener hun også, at det er forkert kun at anerkende en smal del af regionens personale.

- Der er måske tale om 20 forskellige afdelinger, der udfører et vigtigt arbejde lige nu. Det er ikke kun sygeplejersker og læger, men også bioanalytikere, indkøbere eller dem, der passer vores lager, siger Ulla Astman.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden