LIGE NU:

Sæt farten ned: Politiet laver landsdækkende fartkontrol hele ugen

Politiet sætter nu ind over for de mange fartsyndere. Alene i Nordjylland røg der 6.700 klip i kørekortet på grund af for høj fart - i 2017.

Slip trykket på speederen i den kommende uge, hvis du vil slippe for en ærgerlig bøde fra politiet. I hele landet – faktisk hele Europa - afholder politiet nemlig intensive fartkontroller.

De mange ekstra betjente og fotovogne bliver sat ind for at få antallet af trafikulykker ned.

quote Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken.

Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør, Rådet for Sikker Trafik

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader. Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Antal klip for hastighedsforseelser i 2017

Små fartoverskridelser koster også liv

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne "Sænk farten – før det er for sent”, som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag. I Nordjylland er følgende kommuner med: Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Morsø, Rebild og Vesthimmerland.

quote Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter.

Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør, Rådet for Sikker Trafik

Langs vejene er der sat 5.000 skilte op, som opfordrer bilisterne til lige at holde øje med deres fart.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der udgør en risiko. Tal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker på landevejene var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. over det tilladte.

- De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.
 

 
 
Foto: Rigspolitiet
 
 
Foto: Rigspolitiet