Sager om usynlige diger: Kulturminister er klar til at tage affære

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mange lodsejere er kommet i karambolage med Kulturarvsstyrelsen i sager om brudte eller fjernede diger. Nu melder kulturminister Joy Mogensen (S), at hun er klar til at finde en løsning på problemstillingen.

Der er godt nyt til de lodsejere landet over, der sidder fast i komplicerede sager om usynlige diger. Kulturminister Joy Mogensen (S) melder nemlig ud, at hun er klar til at affære og finde en løsning på den problematik, der i årevis har plaget lodsejere i hele landet i sager om brudte eller fjernede diger.

- Jeg er åben for at mødes med aktører på området, og jeg mener, at det er vigtigt altid at høre om en sag fra forskellige vinkler og perspektiver. Dét er et godt udgangspunkt, når man kaster sig over en problemstilling, siger kulturminister Joy Mogensen i en udtalelse til Effektivt Landbrug.

Over 500 verserende sager har for nogle lodsejere stået på i årevis. Årsagen er, at de kort, der eksisterer over Danmark, ikke er fyldestgørende i forhold til at vurdere, hvor gamle diger er eller var placeret.

Lovgivning skal drøftes

Det betyder, at mange landmand har brudt igennem eller fjernet et dige, som de ikke vidste eksisterede.

Kulturministeren er klar over, at digesagerne rummer mange komplekse problemstillinger, og derfor er ministeren klar til at kigge på lovgivningen.

- Som ny minister vil jeg nu se nærmere på området og udfordringerne, herunder drøfte mulige ændringer af loven med min kollega miljøministeren, Kommunernes Landsforening og andre relevante parter, siger Joy Mogensen (S).

Læs også Sag om usynligt dige tog syv år: Det er den rene bananrepublik

Forsiden lige nu