Se det vigtigste fra pressemøde om fremtidens sundhedsvæsen HÉR

Det måske vigtigste stykke arbejde i sundhedsvæsenet i nyere tid - den kommission, der har kigget på, hvordan dit, mit og vores sundhedsvæsen skal se ud - fremlægger i dag klokken 13 deres anbefalinger.

Allerede inden er der heftig murren om udkommet af anbefalingerne fra Sundhedsstrukturkommissionen, som den hedder, der blev nedsat af regeringen i marts 2023.

- Det bringer os ikke til et bedre sted. Tværtimod, lød bekymringen i morges fra regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

Han frygter slet og ret, at Region Nordjylland lukker.

Anbefaler lukning

Kort efter klokken 13 lød det da også fra Sundhedsstrukturkommissionen, at man er klar til at lukke regionerne. 

Sådan er udspillet i to ud af de tre modeller for organiseringen af fremtidens sundhedsvæsen, som netop er blevet fremlagt under pressemødet.

Formand for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker siger i den forbindelse:

- Vi ser i Kommissionen et behov for markante ændringer i den måde, som sundhedsvæsenet er organiseret i dag. Der er brug for at opruste i det primære sundhedsvæsen uden for sygehusene, at patienterne oplever større sammenhæng i deres forløb på tværs af sektorerne, og at ressourcerne fordeles mere ligeligt, så borgerne i hele landet har lige adgang til sundhedstilbud. 

- I kommissionen kommer vi med en række tværgående anbefalinger samt tre mulige forvaltningsmodeller, som er baseret på både grundige analyser og besøg mange steder i sundhedsvæsenet. Hvordan de vil påvirke organiseringen af fremtidens sundhedsvæsen, er nu op til politikerne at beslutte.

Pressemøde om ny sundhedsstruktur

Hvad var opgaven?

Sundhedsstrukturkommissionen blev nedsat af regeringen i marts 2023, og fik til opgave at præsentere nye modeller for, hvordan sundhedsvæsnet kan se ud i fremtiden.

Anbefalingerne bliver et såkaldt beslutningsgrundlag, som regeringen kan basere et nyt sundhedsudspil på.

Kommissionen skal blandt andet fokusere på de praktiserende læger, regionsstrukturen, finansiering samt kultur og ledelse i sundhedssystemet.


Seneste nyt

fra Nordjylland