LIGE NU:

Se listen: Kvote 2-ansøgernes favoritter i Nordjylland

Der er stor interesse for de videregående uddannelser i Nordjylland. Det viser tallene fra uddannelsesstederne, efter fristen for kvote 2-ansøgninger udløb mandag.

Mandag udløb fristen for kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser. Tal fra uddannelsesstederne viser, at der har været stor interesse for de nordjyske uddannelser. 

I alt har 14.285 personer sendt en kvote 2-ansøgning afsted til Aalborg Universitet, University College Nordjylland og Erhvervsakademiet Dania. Det er en stigning på 5,5 procent procent i forhold til sidste år.

Aalborg Universitet har også oplevet en stigning i antallet af kvote 2-ansøgninger, og det er også der, at den mest populære uddannelse findes. Nedenfor kan du se en top-10 over de mest populære uddannelser i Nordjylland.  

ÅRETS TI MEST SØGTE KVOTE 2-UDDANNELSER I NORDJYLLAND

På University College Nordjylland er antallet af kvote 2-ansøgninger stort set det samme som sidste år. Dog har særligt en uddannelse udmærket sig med en stigning i antallet af ansøgere på 35 procent.  

- Tilslutningen til finansøkonomi ser rigtig positiv ud, og det er vi godt tilfredse med. Vi er glade, når de unge mennesker vælger de her business og teknologiske uddannelser. Det er der brug for fremadrettet, siger uddannelsesdirektør på UCN Peter Møller Pedersen. 

Erhvervsrettet uddannelse hitter 

Også på Erhvervsakademiet Dania i Hobro har interessen været stor. De har i år modtaget knap 50 procent flere ansøgninger til uddannelserne som finans- og logistikøkonom i forhold til sidste år.  

- Vi har meget stort fokus på, at de studerende kan få et arbejde efter endt uddannelse. Ingen tager en uddannelse for bagefter ikke at få et arbejde, og det ligger netop i vores DNA. Man bliver jo helt glad i låget af at læse de tal, siger Jens Peter Nannerup Dahlgaard, som er campuschef på Erhvervsakademiet Dania i Hobro. 

I kvote 2-ansøgningerne vurderes der på baggrund af andet end karaktergennemsnittet på de gymnasiale uddannelser. Her er det blandt andet kriterier som erhvervserfaring, anden uddannelse og udlandsophold, der gør sig gældende. Ansøgerne på kvote 2 kan forvente at få svar den 28. juli.

Grøn Koncert

Musikalsk familiefest: Der bliver to grønne koncerter i Aalborg til sommer

3a3a5e02-dc06-475c-8e89-aa5efc04194c

Topplacering til Lasse Frimand hos S i Aalborg

111016 hærvejen.jpg

Kommuner: Hærvejsruten skal op i international særklasse

20161026-193044-L_9Mb

Tysk investor køber nordjysk fodboldklub

Grøn Koncert

Musikalsk familiefest: Der bliver to grønne koncerter i Aalborg til sommer

3a3a5e02-dc06-475c-8e89-aa5efc04194c

Topplacering til Lasse Frimand hos S i Aalborg

111016 hærvejen.jpg

Kommuner: Hærvejsruten skal op i international særklasse

Til forsiden

Til forsiden