LIGE NU:

Ny uddannelse til sundhedsvæsnet er populær

Der er rift om pladserne, når Professionshøjskolen UCN til sommer åbner den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator i Aalborg. Alene i kvote 2 har 99 ansøgere uddannelsen som deres højeste prioritet, og der er kun plads til 66.

Den nye sundhedsadministrative koordinatoruddannelse erstatter  lægesekretæruddannelsen, som udfases fra næste år, og meget tyder på, at det på forhånd er en populær uddannelse. 

- Det er altid spændende at starte en helt ny uddannelse op, og om ansøgerne får øjnene op for den. Derfor er vi meget glade for den store søgning, hvor der ligefrem ser ud til at blive kamp om pladserne. På den ene side betyder det, at vi får nogle gode, målrettede og dygtige ansøgere ind, på den anden side må vi forvente at skuffe en del af ansøgerne, forklarer Iben Bøgh Bahnsen, uddannelseschef for UCN’s sundhedsuddannelser.

Uddannelseschefen forudser, at det samlede ansøgertal bliver en hel del større, når alle ansøgningerne skal tælles op til sommer. Man kan nemlig stadig søge ind på uddannelsen via kvote 1, hvor fristen er 5. juli.

Mangel på lægesekretærer

Den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator sættes i søen, fordi jobbet som lægesekretær ikke længere, som i gamle dage, er at være lægens højre hånd.

- Opgaverne i sundhedsvæsnet har i høj grad forandret sig med årene, ikke mindst på grund af de mange nye digitale muligheder og moderne behandlinger, der kræver et tæt samarbejde med borgere, mellem faggrupper og på tværs af sektorer. Det stiller krav til en øget faglighed, og det imødekommer vi med den nye uddannelse, fortæller Iben Bøgh Bahnsen.

Der er i disse år stor mangel på lægesekretærer, og derfor forventer UCN også, at de nye sundhedsadministrative koordinatorer bliver eftertragtet, når de første om nogle år er færdiguddannede.

Den nye uddannelse tager to og et halvt år og udbydes til sommer på alle landets professionshøjskoler, og på UCN i Aalborg er der plads til 66 studerende.

140421exrsfuh 1

Buschauffør fortsat i kritisk tilstand efter sammenstød med autotransport på motorvejen ved Svenstrup

def_thumb,50_percent

play Hæder til frivillig: Villy er på mærkerne

IMG_4447

Britt blev iværksætter, da Danmark lukkede ned

Grøn Koncert

Musikalsk familiefest: Der bliver to grønne koncerter i Aalborg til sommer

140421exrsfuh 1

Buschauffør fortsat i kritisk tilstand efter sammenstød med autotransport på motorvejen ved Svenstrup

def_thumb,50_percent

play Hæder til frivillig: Villy er på mærkerne

IMG_4447

Britt blev iværksætter, da Danmark lukkede ned

Til forsiden

Til forsiden